Oma Piha –messut käynnistyivät tänään torstaina Helsingin Messukeskuksessa. Näyttelyiden yksi mielenkiintoisimmista kohteista on Scheteligin parvekekukkanäyttely, jossa täydessä loistossa olevat parvekekukka-asetelmat ovat yleisön ihasteltavana. Yleisö pääsee myös äänestämään mieleistään asetelmaa 18 vaihtoehdosta.

Myyntipäällikkö Jarmo Lemström sanoo, että ideana on antaa kuluttajille uusia ajatuksia omaa parveketta tai pihaa varten.

– Eriväristen ja –muotoisten kukkien harmonia, joka jonkun mielestä voi näyttää jopa sekamelskalta, on Keski-Euroopassa ollut trendinä jo jonkin aikaa. Tällainen käyttötapa on rantautumassa meillekin.

Lemströmin mukaan useiden lajien istuttaminen yhteen vaatii myös istutusastialta enemmän.

– Parvekelaatikon tai istutusastian täytyy olla riittävän tilava: multatilaa tulee olla noin kolme litraa kasvia kohden. Siten vältytään jokapäiväiseltä kastelulta.

– Kun parvekelaatikossa on vesisäiliö, päästään kasteluväli venyttämään jopa yli viikon mittaiseksi. Kasvit ovat hyvässä kunnossa myös tultaessa kotiin mökiltä tai lomamatkalta.

Jarmo Lemström tähdentää, että kasvivalinnoissa tulee kiinnittää huomiota istutuspaikan valoisuuteen.

– Samaan paikkaan ei kannata istuttaa varjopaikan kasvia ja aurinkoista paahdetta haluavaa kasvia.

Scheteligillä oli jo vuosikymmeniä sitten iskulauseena ”Pelargonit parvekkeelle”. Kevään puutarhamessuille Schetelig valmistutti Ansari Oy:ssä pelargoneja ja muita kesäkukkia pimeimpänä talviaikana ja kasvatuksessa käytettiin apuna keinovaloa.

– Pelargoni valittiin otsikkokasviksi, koska ne sopivat Suomen ilmastoon erittäin hyvin. Ne kukoistavat niin sateisena kuin aurinkoisenakin päivänä. Lisäksi pelargoneissa on runsas väri- ja muotovalikoima, ja niitä on saatavissa lähes kaikista puutarhamyymälöistä, perustelee Jarmo Lemström Schetelig Oy:stä

Jaa artikkeli