Tukkutori-lehdessä nro 1/2010 on kansikuvajuttu Juuren Puodista. Ravintoloitsijat Ilja Björs ja Jarkko Myllyrinne ovat pääosakkaina Zipuli Oy:ssä, joka on pyörittänyt Ravintola Juurta puolenkymmentä vuotta. Tammikuussa he avasivat ravintolan viereen, Helsingin Korkeavuorenkadulle Juuren Puodin.

Ilja Björs sanoo puoti-idean olleen itämässä, ja kun ravintolan vierestä vapautui paikka, siihen iskettiin välittömästi kiinni.

– Juuren Puoti on vanhanajan kivijalkakauppa. Luomuliha ja pienten talojen makkarat ovat päätuotteemme. Myymme stadin pienten leipomoiden tuoreita leipiä. Haalimme lisää uusia upeita tuotteita, jotka ovat meidän makumaailmaan sopivia.

– Puoti on lähellä omaa sydäntä. Tällaisesta puodista itsekin haluaisin ostaa. Puodille on sosiaalinen tarve, uskoo Ilja ja sanoo omassa ideologiassa olevan selkeän vastaiskun tarpeen markettien tarjontaan.

– On niissäkin pientuottajien tuotteita, mutta ne hukkuvat massaan.

– Kun hankimme tuotteita, emme ensimmäisenä neuvottele siitä, että ne pitäisi saada halvemmalla. Ne ovat kuitenkin käsityönä tehtyjä ja kalliimpia kuin bulkkituotteet, mutta niissä on maku parempi.

– Volyymituotteiden ongelmana on, että makumaailma tuppaa unohtumaan, kun tuote pitää saada halpaan hintaa. Ei enää pyritäkään parhaaseen mahdolliseen tuotteeseen, vaan parhaaseen halpatuotteeseen. Käsin tehdystä tuotteesta pitää voida maksaa enemmän, mutta sen ei tarvitse olla merkittävästi kalliimpi.

– Haluamme toteuttaa ravintolassamme suomalaisen ruokaperinteen uudella tavalla. Jalostamme pientuottajien raaka-aineita itse omassa keittiössä ja omia innovaatioita käyttäen niin, että käden jälki näkyy, määrittelee Ilja ravintolan linjan ja korostaa vielä, että raaka-aine on heillä hyvin tärkeässä asemassa.

Ravintola Juuressa on lounasaikaan kotiruokalounas ja iltaisin ála Carte –lista.

– Meillä lounastaa 130 henkilöä 48-paikkaisessa ravintolassa. Pöytiin tarjoilua ei lounaalla pystytä järjestämään.

– Puodin perustaminen lähti monesta aspektista. Meillä on logistiikkaverkosto Pohjois-Karjalaan, ja Polvijärvelle luodaan lähettämöä. Olemme haalineet korkealuokkaisia suomalaisia tuotteita ja tuotekehittäneet niitä.

Voit lukea lehden digitaalisena näköispainoksena alla olevasta linkistä 5 euron verkkomaksulla tai tilata lehden kestona 35 euroa/ vuosikerta (Puutarha-Sanomien kestotilaajille hinta on 25 euroa)

Tässä linkki Tukkutoriin

Jaa artikkeli