Scheteligin pääkonttori ja varasto Vantaan Tiilitiellä oli kesän ajan värikäs näky, kun sadat amppelit ja ruukkukasvit koristivat patioita. Uusimmassa Puutarha-Sanomat -lehdessä (nro 8/2009) myyntipäällikkö Jarmo Lemström toteaa, että ei riitä se, että amppelit ja parvekeruukkukasvit ovat myyntihetkellä houkuttelevan näköiset, vaan niiden tulisi tuoda loppuasiakkaille mahdollisimman paljon ja kauan iloa.

– Tämä testikasvatus opettaa hoitamaan kasveja. Kastelemme, lannoitamme ja nypimme kuihtuneet kukat sekä teemme tuholaistorjunnan Provado-hyönteispuikolla. Tauteja emme torju, vaan havainnoimme lajikkeiden tautiensietokykyä.

– Olemme myös latvoneet testikasveja, vaikka kodeissa sitä harvoin tehdään. Latvonta olisi kuitenkin hyvä tapa jatkaa kukintaa loppukesään. Esimerkiksi lomamatkan alla on hyvä hetki latvoa, neuvoo Lemström.

Voit tilata ammattilaisille tarkoitetun Puutarha-Sanomat -lehden www.puutarha-sanomat.net -palvelun oikeassa palkissa olevasta linkistä tai asiakaspalvelustamme puh. 010 387 0880 (ark 9-15). Voit lukea lehden myös digitaalisena näköispainoksena www.lehtiluukku.fi -palvelusta, linkki alla.

Puutarha-Sanomat nro 8/2009 näköislehtenä; klikkaa

Katso video tästä

Jaa artikkeli