Suomen Kukkakauppiasliiton Helsingin piiri järjesti Helsingin Avoimet 2009 -kukkasidontakilpailun Kevätpuutarha-messujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa 27.–28.3.2009. Kovatasoisen kilpailun voiton vei 20-vuotias floristi ja puutarhuri Roope Korhonen Kangasalalta. Toiseksi tuli Eeva Malmström ja kolmanneksi Hanna Tervo, kumpikin Järvenpäästä.

Kaksiosaisen kilpailun karsinta oli perjantaina, ja kymmenen parasta jatkoi kilpailemista finaalissa lauantaina. Sekä alkukilpailussa että finaalissa sidottiin kaksi yllätystyötä, joita varten kilpailijoille annettiin identtinen kilpailumateriaali järjestäjän toimesta. Kilpailutöiden arvostelu oli salainen, eli tuomaristo ei tiennyt kilpailutöiden tekijöitä. Arviointi suorittiin Suomen Kukkakauppiasliiton voimassa olevien kilpailumääräysten mukaisesti.

Alkukilpailussa sidottiin morsiuskimppu biedermeiertyyliin sekä käsivarsikimppu kilpailua juontaneelle muotikonsultti Leena Sarvelle. Finaalissa sidottiin parallellinen kukkakimppu sekä morsiuskimppu glamelie-tyyliin Jukka Rintalan suunnittelemaan pukuun. Kilpailutöistä arvioitiin kokonaisvaikutus, idea, väri ja tekniikka.

Alkukilpailun jälkeen Roope Korhonen oli kolmantena, eroa kilpailua johtaneeseen Sirje Varmiin oli 45 pistettä. Toinen päivä muutti kärkisijoja dramaattisesti, ja lopulta voitto heltisi 13 pisteen marginaalilla kahdeksannelta sijalta toiseksi nousseeseen Eeva Malmströmiin. Hanna Tervo nousi kuudennelta sijalta kolmanneksi pistein 865.

Nuoresta iästään huolimatta Roope Korhonen on ehtinyt jo paljon; takana on sekä puutarhapuolen, viherrakentamisen, liiketalouden, teatterin että floristiikan opintoja. Tällä hetkellä hän suorittaa floristimestarin erikoisammattitutkintoa ja toimii yrittäjänä Kukkamestarit-kukkakaupassaan Kangasalalla. Myös kilpailumeriittejä on ehtinyt kertyä, mm. kukkasidonnan junioreiden suomenmestaruus 2008 ja Taitaja 2007 -ammattitaidon SM-kilpailujen 1. sija kukkasidonnassa.

Jaa artikkeli