Oma Piha -lehti palkitsee kestotilaajiaan sekä keväällä että syksyllä lahjoittamalla kukkasipuleita. Tämän syksyn lahja on 100 kappaletta kirjokevättähden sipuleita, kertoo Helmi Tornivuori Oma Pihan asiakaspalvelusta.

– Vanhoilla kestotilaajilla on ollut pari viikkoa aikaa tehdä lahjansa tilaus, mutta uudet kestotilaajat voivat vielä saada lahjan pelkän postitusmaksun hinnalla, sillä istutusaikaa on vielä lokakuulle saakka, kertoo Helmi.

Uudessa Oma Piha -lehdessä kirjokevättähti on esitelty suosikkikasvina. Kirjokevättähti (Scilla forbesii, entinen Chionodoxa luciliae) on kiltin näköinen sipulikasvi. Sen parin sentin levyiset, vaalean taivaansiniset kukat katsovat luottavaisesti ylöspäin. Jokaisen kukan keskellä on valkea läikkä, kuin valon heijastus.

– Kukkavarret ovat 10 – 15 sentin korkuiset, ja jokaisessa varressa voi olla kymmenkunta kukkaa. Varsia kehystävät vihreät lehdet. Kukinta alkaa huhti-toukokuussa ja viileällä säällä sitä voi jatkua useita viikkoja, kerrotaan lehdessä.

Rea Peltola antaa Oma Piha -lehdessä istutusohjeeksi seuraavaa: Kirjokevättähden sipulit istutetaan syksyllä noin 7 sentin syvyyteen ja sipulien väliin jätetään 5 – 10 senttiä tilaa. Kevättähti viihtyy parhaiten aurinkoisella tai puolivarjoisalla kasvupaikalla, multavassa ja hyvin ojitetussa maassa. Pensaiden ja puiden alustat ja harvakasvuinen nurmikko sopivat kevättähdelle hyvin. Jos kasvuston päälle haravoidaan syksyisin ohut kerros syyslehtiä, sipulit viihtyvät entistäkin paremmin.

Uudet Oma Piha -lehden kestotilaajat saavat kestotilaajan lahjana 100 kappaletta kirjokevättähden sipuleita (ovh 17,80 euroa) maksamalla pelkät sipuleiden postituskulut 4,90 euroa. Voit tilata lehden oikeassa palkissa olevan linkin avulla tai soittamalla asiakaspalveluumme puh. 010 3870880 arkisin kello 9 – 15.

Jaa artikkeli