Täysikuu on meneillään ohi. Täydenkuun aika on paras hetki saattaa asioita loppuun, kun ympyrä tulee täydeksi. Vähenevä kuu puolestaan merkitsee voimien heikkenemistä, mutta samalla vähitellen uuden aloittamista.

Juuri täydenkuun mentyä olisi paras hetki istuttaa perennat ja kaksivuotiset kasvit. Nyt, kun kevätaurinko alkaa muutenkin lämmittää ja valoisuus lisääntyä, voisi huonekasveille vaihtaa mullat. Maaliskuun puolella alkavat kylvökiireet muutenkin, ja silloin on myös hyvä tarkistaa puutarhatyökalujen kunto. Silloin riittää puuhaa jo muutenkin.

Toisaalta, kasvava kuu auttaa kasvien juurtumisessa, joten multien vaihdon voi myös hoitaa parin viikon päästä. Kuun vaiheiden yleinen sääntö on, että kasvavalla kuulla istutetaan uutta ja vähenevällä kuulla korjataan vanhaa. Silloin siis korjataan siemenet ja leikataan huonot oksat pois.

Miten tahansa, nyt on hyvä hetki miettiä huonekasvien keväthoitoa. Kevät tulee kovaa vauhtia. Sitten, kun siemenpussit saa auki ja siemenet multiin, ei enää malta hoitaa huonekasveja.

Jaa artikkeli