Idänunikon (Papaver Orientale-ryhmä) karvaiset lehdet muodostavat tuhteja ruusukkeita. Lehdet on näyttävät jo nyt, vaikka kukista ei vielä ole tietoakaan.

Idänunikko siementää ja kylväytyy itsestään, ja sellaiset kasvit ovat hyvin tervetulleita, jotka itse etsivät itselleen mieluisimman paikan puutarhassa. Kukkaloisto on taattu, ja ne yksilöt jotka kasvavat sellaisessa paikassa mihin ei unikkoja haluta nyhdetään helposti pois. Mikään rikkaruoho idänunikosta ei tule vaikka se itse kylväytyykin, samoin kuin suloinen lemmikki. Unikko ei tosin ole suloinen, ennemminkin se on räiskyvä persoona.

Unikon voi jopa antaa vallata koko pihan. Etupihassa voi kymmenen neliömetrin nurmikon sijasta olla saman kokoinen unikkojen meri. Näky on kukkimishetkellä niin uskomaton, että ohi ajavat autot ja polkupyörät saattavat ajaa päin sähkötolppaa. Mutta myös nurmikon reunalla, villien luonnonkukkien seassa unikko pärjää ja kaunistaa reunusta tulipunaisin kukin. Kukkapenkissä kaikki muut kesä-heinäkuun vaihteen kukkijat jäävät idänunikon varjoon.

Syksyllä voi koristeellisia, pompulamaisia siemenkotia kerätä kukkakimppuihin ja asetelmiin.

Jaa artikkeli