Syksyllä istutetut sipulit nousevat kovaa vauhtia Helsingin Kulosaaressa. Kulosaari täyttää tänä vuonna 100 vuotta, ja juhlan kunniaksi Helsingin kaupunki lahjoitti Kulosaarelle 10 000 kukkasipulia. Ne istutettiin lokakuun alussa ja ohikulkijat saavat nyt todistaa kasvua päivittäin.

Kulosaaren puistoihin ja katujen varsille istutettiin narsisseja, tulppaaneja ja pikkusipuleita, kuten helmihyasintteja ja kevättähtiä. Suurikokoiset sipulit istutettiin ensin syvempään, niiden päälle maan pintakerrokseen pienet sipulit. Sipuleita oli niin paljon, että niitä sai istuttaa todella tiheään. Kukat kohoavat maasta suurina joukkoina, joiten niiden kukkaloisto ei varmasti jää huomaamatta.

Etelärinteessä sijaitsevat lämpimät paikat ovat ottaneet varaslähdön kevääseen. Kulosaaren kirkonmäen rinne suuntaa suoraan etelään, joten lumi sulaa siitä aikaisin. Rinteen alapäässä on kukkapenkki, jossa on kasvanut kurjenmiekkoja jo vuosikymmeniä. Niiden juurakot olivat asettuneet niin tiiviisti, että sipuleita oli vaikea saada mahtumaan väliin!

Keväisen kukkasinfonian jälkeen aloittavat kasäkukat, joten ihailtavaa riittää koko kasvukaudeksi.

Jaa artikkeli