Kolibrikukka (Strelitzia reginae) on ylväs ja komea kasvi. Suippojen lehtien keskeltä kohoaa oranssin ja sinisen kirjava, eksoottisen linnun päätä muistuttava kukka. Leikkokukkana kolibrikukka kestää vaikka kuinka kauan. Nuukahtamisen sijasta kukka kuivuu pystyyn, jolloin se on edelleen näyttävä. Kasvi on lievästi myrkyllinen.

Kanarian saarten matkaajat ovat varmasti nähneet tätä kaunista kukkaa, mutta alunperin se on kotoisin Etelä-Afrikasta. Lämpimässä ja kosteassa ilmastossa viihtyvää kasvia tapaa nykyään eksoottisissa puutarhoissa ympäri maailman Brisbanesta Bermudalle.

Suomessa kasvia voi ihailla kasvitieteellisten puutarhojen lasihuoneissa ja talvipuutarhoissa. Oma Pihan toimitus sai talvella kasvin Kanarian-tuomisina. Huonekasvina kolibrikukan kasvatus on kuitenkin vaikeaa, sillä se kaipaa suurta ilmankosteutta. Kevään mittaan kasvin vehreät lehdet alkoivatkin kuivua ja käpristyä toimiston kuivassa ilmassa.

Tällä hetkellä toimituksen kolibrikukka on ulkona, varjoisalla pihalla hoidossa. Kuiva kesä ei ole auttanut kosteuden puutteeseen, mutta multaa yritetään pitää tasaisen kosteana.

Jaa artikkeli