Puutarhan joulu on nyt kauneimmillaan Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa, Ruissalossa . Siellä loistaa Betlehemin tähti. – Betlehemin orkidean tähden kukinta on harvinainen. Voi olla, että se kukkii muuallakin, mutta meillä se kukkii jouluna, iloitsee ylipuutarhuri Aarno Kasvi.

Betlehmin orkidean tähti on tieteelliseltä nimeltään Angraecum sesquipedale. Useita yksilöitä kukkii nyt puutarhan allashuoneessa.

Ruissalon puutarhassa on nyt hyvin jouluinen tunnelma. Joulun ajan koriste- ja hyötykasvien näyttely 25.11.2005 – 15.1.2006. Puutarhan kaikkien kuuden kasvihuoneen läpi kulkee kukkiva joulukalenteripolku, jonka varrella on tarjolla runsaasti tietoa joulun ajan koriste- ja hyötykasveista.

Näyttelyssä on esillä myös floristi Pirjo Laakso-Salmen valmistamia joulukransseja, joita voi ostaa mukaan. Kranssien myynnistä saatavat tulot menevät puutarhan toiminnan tukemiseen.

Puutarha on avoinna joka päivä klo 10 -16, paitsi jouluaattona 24.12.2005, joulupäivänä 25.12.2005, uudenvuodenaattona 31.12.2005 ja uudenvuodenpäivänä 1.1.2006 suljettu Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan ja Huiskula Oy:n järjestämään näyttelyyn pääsee tutustumaan puutarhan normaaleja pääsymaksuja vastaan.

Jaa artikkeli