Rönnvikin viinitilan Rönnvik viherherukkaviini on valittu Vuoden tilaviiniksi. Tuomaristo kuvaili voittoisaa tilaviiniä täyteläiseksi ja tasapainoiseksi tuotteeksi, lajityypilliseksi ja runsaan hedelmäiseksi.

Vuoden tilaviinin valinta tehtiin 55 tuotteen joukosta seitsemässä eri sarjassa. Tuotteiden arviointimenetelmänä käytettiin kansainvälistä 0-20 pluspisteen menetelmää, jossa tuotteesta arvioidaan aistinvaraisesti sen ulkonäkö, tuoksu, maku ja kokonaisvaikutelma.

– Tuntuu, että viinitilanne on tasoittunut. Viinitilojen joukosta nousevat esiin muutamat tilat huipputuotteillaan ja kokonaisuudessaan tuotteiden laatu on korkea. Joukossa ei ollut pohjanoteerauksia, arvosteluraadin puheenjohtajana toiminut kellarimestari ISTVÁN ZSEMBERY toteaa.

Zsemberyn mielestä kilpailu on kotimaisille viiniyrittäjille hyvä mahdollisuus saada puolueetonta aistinvaraista tietoa tuotteista.

Vuoden Tilaviini –tittelin lisäksi kilpailussa myönnettiin hopeinen mitali 13:lle tuotteelle, pronssinen mitali 23:lle ja diplomi 17 tuotteelle. (Finfood)

Jaa artikkeli