Espoon Marketanpuistossa 1.-2.9. järjestettävässä viher- ja kiinteistöalan ViherTek-ammattinäyttelyssä nähdään taas alan mielenkiintoisimmat uutuustuotteet ja työmenetelmät. Tämän vuoden erikoisuus on ehdottomasti koneellisesta kiviladonnasta järjestettävä näytös. Työtä tehdään Marketanpuiston katualueella läpi koko näyttelyn. Aihetta käsitellään myös hotelli Kuninkaantiessä ennen näyttelyn avautumista järjestettävässä miniseminaarissa.

Koneellinen betonikivien asennus on kovaa vauhtia tulossa Suomeen. Keski-Euroopassa sitä on käytetty jo pitkään suurten yhtenäisten betonikivialueiden rakentamisessa. Meillä koneellista ladontaa on tänä kesänä kokeiltu muutamalla työmaalla. Valmiudet sen nykyistä laajempan käyttöön paranevat koko ajan, kun betonikiviä valmistavat tehtaat siirtyvät tarjoamaan eri kivityyppejä koneladontaan sopivassa muodossa.

Betonikivien koneellinen ladonta helpoottaa merkittävästi kivien asennustyötä ja alentaan kustannuksia. Se mahdollistaa myös betonikivien käytön aiempaa suuremmilla pinta-aloilla.

Ammattiväki kohtaa alan tuotteiden äärellä

Nyt neljättä kertaa järjesetettävästä ViherTek-näyttelystä on nopeasti muodostunut yksi viher- ja kiinteistöammattilaisten tärkeimmistä vuosittaisista kohtauspaikoista. Tänäkin vuonna näytelyvieraat pääsevät tutustumaan kaikkiin viheralan tuoteryhmiin koneista taimiin. Erityisen paljon uutuustuotteita löytyy leikkivälineistä ja ulkokalusteista. Esimerkiksi saksalaisen Spiel-Baun leikkivälineet esitellään meillä ensimmäistä kertaa. Monien taimistojen osastoilta löytyy myös uutuuskasveja.

Työnäytöksissä perehdytään koneellisen kiviladonnan lisäksi muun muassa siementen nestekylvöön. Sen avulla kylvö nopeutuu ja varmistuu suurilla pinta-aloilla, esimerkiksi tieluiskissa ja golfkentillä.
ViherTek-näyttely on avoinna 1.9. klo 12.00-17.00 ja perjantaina 2.9. klo 9.00-15.00. Näyttelyyn pääsee sisään asiakaskutsukortilla tai kirjautumalla sisään näyttelyportilla. Marketanpuisto sijaitsee Kehä III:n varrella Turun- ja Porintien välillä, ajo Röylän liittymästä.

ViherTek-näyttelyn yhteydessä järjestetään myös ammattiseminaareja. Seminaareista lisää www.vyl.fi.

Lisätiedot:

Jaa artikkeli