Kesän makuelämyksistä vadelma on poimintavuorossa. Sen poiminta on jo täydessä käynnissä. Määrällisesti vadelmaa tulee eniten myyntiin tämän ja tulevan viikon aikana. Viimeaikaisten kuivien ja aurinkoisten säiden ansiosta vadelma on laadullisesti hyvää ja aromikasta. Poiminnassa on useita lajikkeita, pääasiassa kuitenkin Ottawaa ja Muskokaa, jotka ovat yleisimmät vadelmalajikkeemme, kertoo toiminnanjohtaja Ilkka Voutilainen Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistyksestä.

Ottawan marjat ovat kirkkaan punaiset, kooltaan keskikokoisia, hedelmäliha on kiinteä, maku hapahko, mieto. Käy tuoremarjaksi, pakastukseen ja hilloksi.

Muskokan marjat ovat syvän punaisia, pyöreähköjä. Aromi on voimakas, sokeripitoinen. Käy tuoremarjaksi, pakastukseen ja hilloksi.

Jenkka on uudehko lajike. Jenkan marjat ovat kiiltävän punaisia, pyöreitä ja kiinteitä. Marjojen maku sama kuin Muskokalla.

Jatsin marjat ovat kooltaan suuria n. 3-4 g. Marjat ovat maultaan erinomaisia. Marjojen pinta on himmeä ja Muskokan väriin verrattuna vaaleampi.

Voutilaisen mukaan mansikkakausi jatkuu sadonajoitusmansikoilla syyskuulle saakka.

Jaa artikkeli