Ensi viikonloppuna vietetään leppoisaa lauantaipäivää Espoon Marketanpuiston puutarhamarkkinoilla. Upea puisto on nähtävyys sinänsä, ja markkinapäivänä 11.6. sen antia täydentävät lukuisat puutarhayritysten ja järjestöjen näyttelyosastot, jotka nousevat puiston nurmikentille ja puiden katveeseen.

Markkinoilta löydät kesäkukkien sekä mauste- ja koristekasvien taimet istutettavaksi parvekkeelle, pihaan tai kesämökille. Kotiin viemisiksi voi hankkia myös muita hauskoja ja hyödyllisiä puutarhan tuotteita -kasvihuoneen, betonikiviä toimitusmyyntinä, aitaportteja ja -kaaria, kukka-aiheisia veistoksia, leikkivälineitä tai vaikka riippumaton.

Marketanpuiston markkinoille on vapaa pääsy. Matkaan kannattaa lähteä koko perheen voimin, sillä lasten riemuksi puistossa pääsee myös kokeilemaan useiden eri valmistajien leikkipuistovälineitä.

Neuvontaa puiston infosta ja useilta osastoilta

Marketanpuiston puutarhamarkkinoilta löytyy apua ja neuvoja sekä ensimmäistä pihaansa rakentaville aloitteleville viherpeukauloille että kokeineille puutarhaharrastajakonkareille. Puiston omassa infopisteessa markkinaväkeä palvelee puutarhuri, amk-hortonomiksi opiskeleva Hannele Virkkunen.

Kotipuutarha-lehden osastolla neuvoja voi kysellä Viljavuuspalvelu Oy:n puutarha-agronomi Tarja Alaiselta sekä Puutarhaliiton luomuasiantuntija, MMM Mikko Rahtolalta ja kotipuutarhaspesialisti, hortonomi Outi Tynykseltä. Outin vinkkejä on Kotipuutarha-lehden lisäksi kuultu kevään aikana muun muassa Huomenta Suomi -ohjelmassa sekä Radio Suomen piha- ja puutarhaillassa.

Viherympäristöliiton osastolla keskitytään puutarhasuunnitteluun. Osastolla päivystävät Viheraluesuunnittelijat ry:n jäsenet.

Puutarhamarkkinat järjestää Marketanpuiston ystävät ry. Nyt toista kertaa järjestettävät markkinat pidetään yhdesssä Marketanpuiston reunalla sijaitsevan ruotsinkielisen puutarhaoppilaitoksen järjestämän Trädgårdsmarknad-tapahtuman kanssa.

Seitsemän hehtaaria kesän tuntua ja tuoksua

Peräti seitsenhehtaarisesta Marketanpuistosta on vuosien varrella tullut suosittu vierailukohde, joka vetää kävijöitä paitsi pääkaupunkiseudulta, myös kauempaa Suomesta. Näyttelypuistoksi rakennetulla alueella on esillä lukuisien puutarhayritysten tuotteita niiden oikeassa ympäristössä. Puistossa näkee, miten piharakentamisen eri elementit vaihtavat ilmettään ja kestävät aidossa ympäristössä vuodesta toiseen.

Jaa artikkeli