Talvella harva huonekasvi innostuu kukkimaan. Väriä ikkunalaudalle tuo raflaava uutuuskasvi Chlorophytum lajike Green Orange, jolle ennustetaan melkoista suosiota. Kasvin lehtivarret ovat syvän oranssit. Eksoottisesta ulkonäöstään huolimatta kasvi on helppohoitoinen ja pärjää kotioloissa siinä missä tuttu rönsyliljakin.

Huonekasvimarkkinoiden uutuuksiin lukeutuu tämä villi kasvi, jonka lehtien tyviosat saavat appelsiinitkin kalpenemaan. Tummanvihreiden lehtilapojen ja oranssien ruotien liitto takaa sen, että uudelle lajikkeelle riittää kasviharrastajien parissa kysyntää. Eksoottisesta ulkonäöstään huolimatta kasvi on helppohoitoinen ja menestyy hyvin tavallisessa huoneilmassa. Suomessa kasville ei vielä ole virallista lajinimeä, mutta sitä voisi kutsua vaikkapa liekkirönsyliljaksi, sillä se on tutun rönsyliljan lähisukulainen.

Chlorophytum viihtyy runsaassa valossa, ei kuitenkaan suorassa auringonpaisteessa. Se pitää tasaisesta kosteudesta, mutta ei ole vedensaannin suhteen erityisen vaatelias. Kasvin helppohoitoisuus perustuu juuriston kykyyn varastoida vettä ja ravinteita. Niinpä kasvin ”liekit” eivät hiivu satunnaisesta kuivahtamisesta. Kasvia voi lannoittaa muiden huonekasvien tapaan. Mehevät lehdet ilahtuvat ajoittaisesta sumutuksesta.

Jaa artikkeli