Aurinkoinen sää kruunasi lapsille järjestetyn syystapahtuman, kun Sipoon ruotsinkielisen seurakunnan yrttimaahan istutettiin 699 uutta kukkasipulia. Jokainen esikoululaisista sai itse istuttaa neljä tulppaania. Keväällä yrttimaalla onkin odotettavissa värikäs kukkaloisto.

Lapiot saivat kyytiä, kun parikymmentä esikouluikäistä päästettiin istutuspuuhiin. Monica Äijälän laatima istutussuunnitelma sisälsi niin puutarha- kuin villitulppaaneja. Lukumäärällisesti suurimman ryhmän muodostivat kultasahramit, joita istutettiin 240 kappaletta. Lisäksi yrttitarhaan istutettiin idänsinililjoja, narsisseja ja myöhään syksyllä kukkivia alastonimpiä. Helpon paikan sipuleiden istuttamiseen tarjosivat kesäkukkia varten rakennetut, muhevat penkit, joissa syyssäiden jäljiltä oli enää kuihtuvia varsia.

Sipuleita istuttamaan olivat saapuneet muun muassa ruotsinkielisen Nickby Barnträdgårdet’in Nyckelpiga-ryhmän kuusivuotiaat esikoululaiset. Ohjaajien tehtäväksi jäi kaivaa sipuleiden istutuskuopista tarpeeksi syviä, kun esikoululaiset istuttivat kukin neljä itse valitsemaansa tulppaanin sipulia. Parinkymmenen esikoululaisen ja lähiseudulta paikalle saapuneen puutarhurinalun voimin istutettiin koko joukko tulppaaneja. Kaikkia sipuleita maahan ei kuitenkaan olisi taidettu saada ilman seurakunnan kokeneempia viherpeukaloita.

Kukkasipulien istutusaika on nyt parhaimmillaan ja jatkuu lähes maan jäätymiseen saakka. Jos istutustyö jää loppusyksyyn, kannattaa maa peittää vaikkapa syyslehdillä tai oljilla, jotka suojaavat ja antavat sipuleille aikaa juurtua ennen maan jäätymistä. Etenkin sympaattisten ja muhkeiden tulppaanin sipulien istutus onnistuu hyvin lapsiltakin.

Jaa artikkeli