Kemira GrowHow uudistaa tuotevalikoimansa ilmeen, myös omat nurmikkosiemenet ja katteet tulevat myyntiin. Lannoitepakkaukset muuttuvat perinteisestä säkistä panoraaman muotoisiksi kantokasseiksi, joissa kantokahvana on monikäyttöinen puukeppi. Uudet lannoitteet on suunniteltu ympärivuoden käytettäväksi.

Markkinointipäällikkö Kimmo Hakkala kertoo, että Perinteinen Puutarhan yleislannos on ensi keväästä alkaen Puutarhan Kevät.

– Puutarhan Kesä -lannos on tarkoitettu sekoitettavaksi kesäkukkien ja havukasvien kasteluveteen. Puutarhan Syksy -lannos auttaa puolestaan kasveja selviämään talvesta.

Hakkalan mukaan uudelleen nimeämisen takana on muutos, jossa lannoitteet muuttuvat entistä enemmän puutarhan hoitotuotteiksi. – Kotipuutarha on viihde- ja hyötykäytössä ympäri vuoden. Kunnostamisen keskittyminen lyhyeen jaksoon keväällä ei ole paras mahdollinen asiantila kotipuutarhureille, puutarhoille eikä puutarhakaupoille.

– Kevään massiivisen hoitosykäyksen jakaminen eri vuodenaikoihin helpottaa kotipuutarhan hoitoa ja tarjoaa paremmat mahdollisuudet viihdekäytölle. Tasapainotetun hoidon ansiosta piha voi paremmin, uskoo Hakkala.

– Valikoima lanseerataan vaiheittain Suomen lisäksi seitsemässä muussa Euroopan maassa.

Kemira GrowHow lanseeraa ensi vuodeksi ympärivuotisen nurmikon hoito-ohjelman. Nurmikon Vuosi on suomalaisen nurmikon ympärivuotinen hoito-ohjelma.

– Nurmikon Kevät vahvistaa nurmikkoa nostaen maan pH:ta ja auttaa nurmikkoheiniä selviytymään voittajana kilpailussa kasvutilasta. Nurmikon Kesä kasvattaa nurmikkoa hillitysti ja tasaisesti. Nurmikon Syksy auttaa nurmikkoa talvehtimaan ja voimaan hyvin sekä kukoistamaan seuraavana kasvukautena. Nurmikon Talvi kohentaa maan mururakennetta ja luo hyvät olot maan pieneliöiden toiminnalle, selostaa Kimmo Hakkala.

– Nurmikon hoitotuotteet ovat rakeina, jotka sirotellaan sellaisenaan nurmikolle. Rakeet ovat pienikokoisia ”näkymättömiä” rakeita, ja ne ovat saaneet nimeksi GrowHow Invisiblen. Kaikki uudet tuotteet ovat myös ystävällisiä käyttäjän käsille, tämän ominaisuuden nimi on GrowHow Touch, kertoo Hakkala.

Paikkauskylvöihin pinnoitettu siemen

Kemira GrowHow laajentaa tuotevalikoimaansa siemeniin ja katteisiin.- Markkinoille tulee kolme siemenseosta. Ne ovat nimetty käyttötarkoituksen mukaan: Keväällä perustettavan nurmikon siemen, Syksyllä perustettavan nurmikon simen ja Nurmikon iSeed, joka on tarkoitettu paikkaus- ja hoitokylvöihin, kertoo Hakkala.

– Nurmikon iSeed -siemen on pinnoitettu hyödyllisillä mineraaleilla ja kasvinravinteilla. Siemen on painavampaa, joten se on helppo levittää ja siitä saadaan tasainen kylvös sekä vahva kasvuunlähtö, hehkuttaa Hakkala uutta innovaatiota.

– Valikoimiin tulee myös Nurmikon Kate. Sitä voidaan käyttää myös nurmikon siementen kylvöä helpottamaan sekoittamalla siemeniä siihen. Uutuustuotteista saa tietoa kuluttajapalvelusta, kertoo Hakkala.

Jaa artikkeli