Mansikan pääsatokausi on Suonenjoen seudulla parhaimmillaan. Lämmin ja kostea sää kypsyttää mansikkaa vauhdikkaasti. Kotipakastajien ja säilöjien kannattaa olla viimeistään nyt liikkeellä. Mansikoita on saatavana vielä pari viikkoa, jonka jälkeen tulee mansikkaa sadonajoitusviljelmiltä.

Vadelmat kypsyvät mansikkakauden lähetessä loppuaan. Ensimmäiset vadelmat ovat kuluttajien saatavana. Vadelman poiminta on käynnissä ensi ja seuraavalla viikolla. Vadelman pääsato ajoittuu elokuulle.

Mansikkaa on myyty Savon-radalla myös junassa. Suonenjoen kaupungin, Työvoimahallinnon, VR:n, marjanviljelijä Matti Kauppisen, Jussilan tilan, Marjaosaamiskeskuksen sekä Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistyksen yhteistyössä toteuttama mansikanmyyntikampanja päättyi kuluvan kesän osalta tiistaina 27.7. 2004.

Myynti tapahtui välillä Siilinjärvi-Kuopio-Suonenjoki-Pieksämäki-Mikkeli- Kouvola. Päivittäinen myynti tapahtui viidessä eri junassa. Myyjät työskentelivät kahtena työparina. Arvioiden mukaan kaiken kaikkiaan tavoitettiin n. 30 000 ihmistä, joille myynnin lisäksi kerrottiin ja jaettiin esitteitä mansikasta, mansikan eri lajikkeista, mansikanviljelystä, Suonenjoen kaupungista sekä Suonenjoen seudusta. Kampanjassa mukana olleiden nuorten mielestä myyntityö oli mielenkiintoista ja vaihtelevaa. Asiakasryhminä erottuivat lapsiperheet ja vanhemmat ihmiset. Yleisöpalautteena kehuttiin mansikoiden laatua ja erityisesti makua hyväksi.

Jaa artikkeli