Viljelykasvien nimistö on jo vuosikymmeniä ollut alan ammattilaistenkorvaamattomana apuna. Se tuottaa iloa myös monelle kasveistakiinnostuneelle harrastajalle, vaikka nimiluetteloista koostuvaa kirjaa eivoikaan kutsua varsinaiseksi puutarhakirjaksi. Nyt nimistöstä on julkaistupitkään odotettu, uusi painos.

Suomen viljelykasvit on luetteloitu tieteellisen nimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä ja niistä kerrotaan viralliset lajinimet suomeksi ja ruotsiksi. Kasvien sukulaissuhteista saadaan jatkuvasti uutta tietoa, joten osa kasveista on nimetty uudelleen. Muutoksia nimistössä löytyy etenkin ruusujen osalta, joiden löytäminen lajikenimen perusteella on tehty entistä helpommaksi.Mukana on ensimmäistä kertaa myös kasviheimojen luettelo.

Uuden painoksen toimittajina ovat Ella Räty ja Pentti Alanko. Kirjanen onaiempia painoksia laajempi. Mukaan ovat nyt päässeet muun muassa huonekasvien suosikkilaji palmuvehka (zamiakalla, Zamioculcas zamiifolia), sokerikasvi stevia (stevia, Pigueria trinervia) sekä hopeavitja (Dichondra argentea), josta tänä kesänä on ehditty taimimyymälöissä käyttää myös runollisempaa nimeä ”hopeaputous”.

Viljelykasvien nimistön ISBN-tunnus on 951-8942-57-9 ja sen on kustantanut Puutarhaliitto. Hinta on 40 euroa + postituskulut. Kirjaa voi tiedustella suoraan Puutarhaliitosta p. (09) 584 166.

Jaa artikkeli