Luonnosta Sinulle on tunnus, jonka voimalla viisi eri järjestöä kampanjoivat luonnonmarjojen, sienien, yrttien ja erikoisluonnontuotteiden talteenottamisen ja käyttämisen edistämiseksi.

Tunnuksen on rekisteröinyt Arktiset Aromit. Lisäksi kampanjassa ovat mukana Marttaliitto, Suomen 4H-liitto, Suomen Kuluttajaliitto sekä Suomen Latu.

Tietovisa opastaa peruskoululaisia

Arktisten Aromien kohderyhmänä kampanjassa ovat peruskoululaiset. Luonnosta Sinulle -opas on kevään aikana jaettu kouluihin. Syksyllä jatketaan valtakunnallisella Luonnontuotevisalla, jonka tavoitteena on parantaa nuorten luonnontuotteiden tuntemusta.

Arktiset Aromit on myös tehnyt yhteistyöjärjestöille sekä oppilaitoksille erilaisia ruokaohje-esitteitä.

Marttaliiton nettisivuilta löytyy tuhti ruokaohjepaketti, jota yhdistää teema Luonnosta Sinulle. Tarjolla on neuvoja niin alku-, pää- kuin jälkiruokiakin varten. Janoisille helpotusta tuovat juomien reseptit.

Lisäksi martat järjestävät kampanjaan liittyen toritapahtumia eri puolilla maata 28. päivä elokuuta perinteisen sienipäivän yhteydessä.

Ilmaisissa postikorteissa komeilevat vuoden valitut

Luonnosta Sinulle -kampanjaan liittyvät myös postikortit. Ne kertovat uusista ruokaohjeista, joiden raaka-aineita ovat vuoden valitut luonnontuotteet eli poimulehti, vadelma ja voitatti.

Postikorttikampanjan on ideoinut Suomen Kuluttajaliitto ja kortteja jaetaan ilmaiseksi maamme ravintoloissa.

Jaa artikkeli