Vielä ehtii käydä tutustumassa satoihin orkideoihin. 14.2.-21.3. on Tukholman Bergianska kasvitieteellisessä puutarhassa avoinna laajin koskaan Ruotsissa järjestetty orkideanäyttely. Esillä on satoja värillisiä koristeorkideoita ja erikoislajeja.

Orkideojen suureen sukuun kuuluu noin 20 000 eri lajia. Useimmat niistä ovat kotoisin trooppisilta alueilta, mutta orkideoja löytyy kaikista maanosista Antarktista lukuunottamatta. Monia lajeja viljellään leikkokukiksi. Bergiaskan näyttelyyn on kerätty niin värikkäitä koristeorkideoja kuin pienikukkaisia erikoislajeja. Näyttelyssä kuljetaan maanosasta toiseen ja kävijä voi oppia uutta myös pohjolan kämmeköistä.

Paikalla on asiantuntijoita, joilta saa neuvoja ja jotka kertovat, miten omia orkeideoja voi parhaiten hoitaa. Erityisessä nurkkauksessa esitellään muutamia orkideoja Ruotsin kuningattaren yksityiskokoelmista.

Näyttelyn järjestävät yhdessä Bergianskan puutarha ja Orchidéhuset sekä Ruotsin orkideaseura. Näyttely järjestetään vanhassa kasvihuoneessa, joka rakennettiin 1926 ja jossa vuoteen 1994 asti olivat esillä puutarhan trooppiset kasvit. Tällöin kasvihuone peruskorjattiin ja nyt uudelleen kalkitut seinät toimivat taas juhlavana taustana puutarhan kasveille. Samassa ympäristössä puutarhan trooppisia orkideoja on kasvatettu vuosikymmenien ajan.
Avoinna päivittäin klo 11.00-16.00 21.3. saakka

Jaa artikkeli