Kotimaiset Kasvikset ry on myöntänyt 15.12.03 Vuoden porkkanan Ruokatoimittajat ry:lle, joka on tunnettu aikaisemmin Kotitaloustoimittajat Kympit ry:nä. Perusteluissa mainittiin Ruokatoimittajat ry:n hyvä työ, jonka avulla suomalaisten kasvisten käyttöä on edistetty valtakunnallisesti. Erityisesti Ruokatoimittajat ovat 35 vuotisen toimintansa aikana kannustaneet suomalaisia kokeilemaan kasviksia uusin tavoin.

Suomalaisten kasvisten käyttö on lisääntynyt muun muassa niiden ruokaohjeiden avulla, joita Ruokatoimittajat ovat tuoneet mukanaan yhteisiltä opintomatkoiltaan. Ruokatoimittajat ovat vahvalla ammattiosaamisella olleet mukana viemässä Puoli kiloa päivässä -kampanjaa kuluttajien tietoisuuteen niin TV:ssä, aikakausi- kuin sanomalehdissä. Kasvisresepteissä ruokien maut, tuoksut, houkuttelevuus ja terveellisyys ovat olleet Ruokatoimittajien tuomina hyvin esillä.

Vuoden porkkana jaetaan esimerkillisestä kasvisten kulutuksen kasvattamisen eteen tehdystä työstä. Tänä vuonna Vuoden porkkana jaetaan neljännen kerran ja muotoaan muuttanut porkkana oli tällä kertaa huovuttamalla tehty. Porkkanan on suunnitellut ja valmistanut huovuttaja Hilkka Erwe Järvenpäästä.

Jaa artikkeli