Kotimaiset Kasvikset ry on nimennyt PEKKA ja SIRKKA-LIISA JUNNILAN Turustaavomaan vihannesviljelyn Vuoden laatutuottajiksi. Yhdistyksenlaadunvalvonnan mukaan Junniloiden pakkaamien kaalierien laatu on olluttasaisen hyvä. Kaikki viime vuosina läpikäydyt näytteet ovat täyttäneetensimmäisen laatuluokan laatuvaatimukset.

Tuotteiden hyvän laadun lisäksi Junnilat saavat tunnustusta täsmällisestäja luotettavasta toiminnasta. Tuotteet ostava tukkuliike tuntee Junnilathuolellisina ja ammattitaitoisina yrittäjinä, joiden toiminta onesimerkillistä.

Junnilat viljelevät kaalia Turun Maariassa.- Tämä on vanhaa kaalinviljelyseutua, mutta yksi toisensa jälkeen on lopettanut jo viljelyn. Lopettamispäätös on meilläkin edessä, kun hartiat alkavat painua kumaraan, toteaa Pekka Junnila tulevaisuudesta.

Kotimaisuus on valttia, mutta laadun oltava kunnossa

– Pitämällä tuotteiden laatu tasaisen hyvänä voidaan varmistaa tuotteidenvakaa kysyntä, korostaa Pekka Junnila. – Kuluttajien mielikuva tuotteestaheikkenee, jos tuotteen laatu vaihtelee rajusti esimerkiksimarkkinatilanteen mukaan. Omalla työvoimalla toimivassa pienessäperheyrityksessä pakattavan tuotteen laatu voidaan pitää tarkassahallinnassa. Kuluttajat ovat olleet valmiita maksamaan kotimaisestatuotteesta enemmän, joten sen on oltava myös ulkoiselta laadultaanmoitteetonta.

Kaalinviljely aloitettiin Junniloiden tilalla jo noin 40 vuotta sitten.Toimiva viljelykierto ja maan kasvukunnon ylläpito ovat varmistaneetkorkeatasoisen tuotannon. Yrityksessä viljellään kerä- ja kukkakaalianykyisin noin neljän hehtaarin pinta-alalla. Kukkakaali ja osa keräkaalistamyydään tuoremarkkinoille kesällä ja keräkaali korjataan pääosin varastoon,josta sitä toimitetaan tukkuihin talven aikana. Pakkausajankohta merkitääntuotepakkauksiin, jotta kauppa voi seurata tuotteiden tuoreutta ja myydätuotteet saapumisjärjestyksessä.

Tunnustusta annettu vuodesta 1994

Vuoden laatutuottajien nimeäminen aloitettiin vuonna 1994 ja sentavoitteena on antaa tunnustusta yrityksille, jotka paitsi tuottavathyvälaatuisia tuotteita, myös toimivat laadukkaasti ja pitkäjänteisesti.Valinta perustuu yhdistyksen laadunvalvonnan tuloksiin sekä kaupalta javiljelyneuvojilta saatuihin suosituksiin.

Kotimaiset Kasvikset ry nimeää vuosittain vuoden laatutuottajankasvihuonekukka-, kasvihuonevihannes-, avomaanvihannes-, hedelmän- jamarjatuotannon, taimitarhatuotannon sekä ruokaperunantuotannon alalta.(Finfood)

Jaa artikkeli