Keväisessä Marketanpuistossa järjestetään 16.-18.5. nyt kuudetta kertaa Viherympäristö-puutarhanäyttely. Tasaisesti vuosi vuodelta kasvanut näyttely keräsi viime vuonna lähes 200 näytteilleasettajaa ja yli 15 000 kävijää. – Vähintään samaan päästään varmasti myös tänä keväänä, uskoo näyttelypäällikkö PEKKA LESKINEN.
– Viherympäristö-näyttely tunnetaan jo hyvin ja se on kasvattanut tasaisesti suosiotaan sekä kävijöiden että näytteilleasettajien keskuudessa.

Myös Kehä III:n varrella sijaitseva Marketanpuisto on todistanut toimivuutensa ja vetovoimaisuutensa näyttelyiden järjestämispaikkana. Hyvät liikenneyhteydet, helppo saavutettavuus ja toukokuiseen vihreyteen puhjennut kasvillisuus antavat loistavat puitteet esitellä piha- ja puutarhatuotteita.

– Näyttelyajankohtana toukokuun puoliväli on erinomainen. Silloin puutarhakauppa ja ihmisten innostus puutarhanhoitoon käy kuumimmillaan. Omaan pihaan pääsee jo pörräämään ja näyttelystä hankittuja tuotteita ja ideoita voi kokeilla saman tien kotiin päästyään, Pekka Leskinen kuvailee.

Perjantai ammattilaisille, viikonloppu harrastajille

Viherympäristö-näyttelyssä on tänäkin vuonna esillä piha- ja puutarhatuotteita laidasta laitaan: koneista, laitteista ja työkaluista värikkäinä kukkiviin kasveihin. Lisäksi perjantai-päivälle on kasattu runsaasti ohjelmaa ja seminaareja piha- ja kiinteistöalan ammattilaisille, kun taas lauantain ja sunnuntain ohjelmatarjonta on kohdistettu harrastajille.

Perjantain seminaarien aiheita ovat Vesikasvit ja rantarakentaminen, Vuorovaikutteisuus viheralueiden kehittämisessä sekä Viheralueiden puhtaanapito ja jätehuolto. Harrastajia houkutellaan näyttelyyn maksuttomilla luennoilla ja tietoiskuilla, joiden teemoina lauantaina ja sunnuntaina ovat mm. Hyötypuutarha, Parveke ja terassi, Monikäyttöinen perenna sekä Hoitotöiden tehostaminen- koneet avuksi.

Viherympäristö-näyttelyn järjestää Viherympäristöliitto. Näyttely on avoinna perjantaina 16.5. sekä lauantainan 17.5. klo 10-19, ja sunnuntaina 18.5. klo 10-17. Näyttelypaikkojen myynti on parhaillaan käynnissä. Lisätietoja näyttelystä löytyy muun muassa internetistä osoitteesta www.vyl.fi. Marketanpuisto sijaitsee Kehä III varrella Espoossa, ajo Röylän liittymästä Porintien ja Turuntien välillä

Jaa artikkeli