Tuomaan markkinoilla Senaatintorilla Helsingissä viime sunnuntaina (16.12.) tuulenpuuskaisessa ja lumisateisessä säässä oli hyytävän kylmää. Mutta niin oli seuraavanakin päivänä, kun suunnistin kamera mukanani Kruunuhaan edustalla olevaan pieneen ja tuulelle alttiina olevaan Tervasaareen, mikä on tullut tutuksi lasten leikkialueena, mutta myöskin hyvänä lintujen kuvauspaikkana.

Viherpeippo

Viherpeippo

Saarella oleva lintujen ruokintapaikka on vanhaan aittarakennukseen tehdyn ravintolan läheisyydessä. Kahlasin puolisääreen ulottuvassa lumikinoksessa ja yritin suojata kameraa lumelta. No olihan siellä tuulesta ja tuiskusta välittämättä lintuja, osa laudalla ja toiset maasta siemeniä nokkien. Tali- ja sinitiaisia, varpusia, pikkuvarpusia, mustarastaita ja myös viherpeippoja. Pari harakkaakin vonkasi kauempana.

Viherpeippo on lintulautojen vakiovieraita

Viherpeippo on lintulautojen vakiovieraita

Kylmyys, lumi ja jää heikentävät monien Suomessa talvehtivien lintujen ravinnonsaantia. Säännöllinen talviruokinta parantaa huomattavasti niiden selviytymismahdollisuuksia. Lisääntyneen talviruokinnan ansiosta mm. tali- ja sinitiaisen, pikkuvarpusen ja viherpeipon kannat Suomessa ovat viime vuosina lisääntyneet huomattavasti. Myös yhä useampi mustarastas pystyy talvehtimaan täällä ruokintojen ansiosta.

Jaa artikkeli