krookuksia_huhtikuu2014_2

Minunkin puolesta oikein värikkäät ja aurinkoiset pääsiäisterveiset omalta pihalta! Luonto on todella hellinyt meitä tänä pääsiäisenä. Upea auringonpaiste ja lämpö houkuttelevat kaikki ulos ihastelemaan kevään ensimmäisiä kukkijoita. Kukassa ovat juuri nyt sinivuokot, krookukset, lumikellot ja posliinihyasintit. Narsissit ja tulppaanit puskevat maasta myös kovalla vauhdilla. Puutarhaletkukin on jo viritelty paikoilleen, moni janoinen kasvi kaipaa vettä kovin lumettoman talven jälkeen ja kevätauringon hehkuessa täydellä teholla. Ensimmäisenä lähdin elvyttämään tuijia, tuivioita ja alppiruusuja.
Ensimmäiset orvokit ovat kasvihuoneessa ja tänään ulkoilutin ja koulin myös pikkutaimia jotka ovat kasvaneet keittiön ikkunalla kasvivalon alla jo pari kuukautta. Nyt ne pääsivät omiin ruukkuihinsa ja vahvempaan multaan. Tässä yksi ahkeraliisan pikkutaimi.

ahkeraliisa_pikutaimi

Krookukset ovat ehdottomia suosikkejani kevään sipulikukista. Pienikin voi olla loistokasta kun säihkyvät violetit, keltaiset ja valkoiset hurmaajat avautuvat muodostelmissa täyteen loistoonsa kevätauringon alla. Näiden krookuskuvien myötä oikein ihanaa ja keväistä uutta viikkoa!

Jaa artikkeli