Helsingin Kevätmessuihin tutustui tänä vuonna 46 000 vierailijaa. Suurmessut koostuivat viidestä osamessusta, joista yksi oli Kevätpuutarha. Muut osat olivat Oma Koti, OmaMökki, Sisusta! ja Lähiruoka & Luomu. Kevätmessut järjestettiin 6.–9.4.2017 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kevätpuutarha-tapahtumassa oli paviljonkikukkula, jonka sisään oli rakennettu grotto eli luola

Kevätpuutarha-tapahtumassa oli paviljonkikukkula, jonka sisään oli rakennettu grotto eli luola

Kevätmessujen puutarhaosia on parittomina vuosina ollut Kevätpuutarha ja parillisina Oma Piha -messut. Jatkossa joka kevät puutarhanäyttelyn nimi tulee olemaan Kevätpuutarha. Kevätpuutarhan kumppanina on Puutarhaliitto.

– On ilo tiivistää yhteistyötä Messukeskuksen kanssa jokavuotiseksi. Kevätpuutarha-näyttely on Suomen tärkein harrastajatapahtuma, jossa koko puutarha-ala haluaa olla mukana, toteaa Puutarhaliiton toimitusjohtaja Timo Taulavuori.

– Piha ja puutarha ovat suomalaisille todella tärkeitä rauhoittumisen ja rentoutumisen paikkoja. Messukeskus haluaa tarjota sitä, mikä on suomalaisille tärkeää ja Kevätpuutarha-tapahtuman muuttuminen jokavuotiseksi vie meitä tässä eteenpäin, sanoo myyntiryhmäpäällikkö Riikka Telin Messukeskuksesta.

Kevätmessut innosti messuvieraita tekemään hankintoja pihalle, kotiin ja mökille. Kävijät hakivat messuilta tietoa, ideoita ja vinkkejä sekä halusivat nähdä, kokeilla ja vertailla uusia asioita käytännössä. Kävijäkyselyn mukaan keskiostos messuilla nousi lähes sataan euroon.

Kävijät tutustuivat ensisijaisesti kukkiin, siemeniin ja hyötykasveihin, sisustustuotteisiin sekä mökkeihin ja ulkorakennuksiin. Viidennes kyselyyn vastanneista teki ostopäätöksensä messuilta saamiensa tietojen, vinkkien ja vertailujen perusteella.

Yleiskoristelussa oli käytetty runsaasti tulppaaneja. Tulppaneja oli myynnissä edullisesti, 50 kpl nippu 15 euroa ja loppuhässäkässä vain 10 euroa.

Yleiskoristelussa oli käytetty runsaasti tulppaaneja. Tulppaneja oli myynnissä edullisesti, 50 kpl nippu 15 euroa ja loppuhässäkässä vain 10 euroa.

Palkintoja ja tunnustuksia

Kevätmessuilla kilpailtiin ruokatiedosta ja jaettiin useita palkintoja ja tunnustuksia. Suomen Messusäätiön lahjoittaman 2 000 euron arvoisen Vuoden Lähiruokateko -palkinnon sai mikkeliläinen Otava Food Factory Oy.

Suomen Omakotiliitto valitsi Vuoden Omakotiasujaksi kansanedustaja Antti Kaikkosen ja Suomen pientalomyönteisimmäksi kunnaksi Siilinjärven.  Vuoden mökkiläinen -arvonimi myönnettiin messuilla näyttelijäpariskunta Aku Hirviniemelle ja Niina Lahtiselle. Heillä on kesäpaikka Puumalassa.

Jaa artikkeli