Postin toukokuussa aloittama ruohonleikkauspalvelu on ollut käynnissä tiistaisin ympäri maata. Palvelu on sopinut hyvin tiistain muuhun postityöhön. Tiistai valittiin ruohonleikkauspalveluun sen perinteisesti vähäisemmän postimäärän vuoksi.

Heinä- ja elokuulla Posti voi hoitaa ruohonleikkauksen lisäksi pihamaan tai parvekekukkien kastelun ja tarkastaa talon ja pihapiirin kunnon.

Heinä- ja elokuulla Posti voi hoitaa ruohonleikkauksen lisäksi pihamaan tai parvekekukkien kastelun ja tarkastaa talon ja pihapiirin kunnon.

– Ruohonleikkausta on tilattu ilahduttavasti ympäri maata, ja se on toteutettu ilman häiriöitä postinjakelussa. Jos tilauksia alkaisi oikein sataa jollekin alueelle, otamme tarvittaessa lisäresursseja töihin. Huolehdimme siitä, ettei Postin ydintoiminta, postinjakelu, millään tavalla häiriinny uusista kotipalveluista, johtaja Anu Punola Postista sanoo.

Ruohonleikkauspalvelua on tilattu etenkin eläkkeellä oleville vanhemmille. Väestön ikääntyminen lisää tarvetta arkea helpottaville palveluille. Myös työssäkäyvät ostavat aiempaa enemmän palveluita kotiin. Lomakausi on nostanut esiin uuden palvelutarpeen.

– Kesällä monella on positiivinen ongelma, kun pihaa pitäisi hoitaa sekä mökillä että kotona. Kiinteistöt halutaan myös matkojen ajan pitää asutun näköisinä. Heinä- ja elokuussa voimme ruohonleikkauksen lisäksi hoitaa pihamaan tai parvekekukkien kastelun ja tarkastaa talon ja pihapiirin kunnon kutsumattomien vieraiden, ilkivallan tai vesivuodon varalta. Postilta saa siis naapuriapua loman ajaksi, Punola kertoo.

Kodin lomapalvelut voi tilata Postin verkkokaupasta ja Postin omista myymälöistä 15.6. alkaen heinä- ja elokuuksi. Palvelut tulee tilata heinäkuulle viimeistään 24.6. ja elokuulle viimeistään 25.7. www.posti.fi/ruohonleikkaus

 

Posti kehittää uusia kotipalveluita

Digitalisaation myötä perinteisen postin määrä putoaa noin 10 % vuodessa. Postin on siksi tehostettava toimintaa ja haettava säästöjä uusilla jakeluratkaisuilla, muun muassa laajentamalla jakeluaikoja. Samaan aikaan Postin on tärkeää kehittää uutta työtä postinjakeluun. Uusilla palveluilla voidaan turvata työpaikkoja ja Postin kannattavuutta tulevaisuudessa. Posti on valtakunnallisena toimijana läsnä maanlaajuisesti ja voi auttaa asiakkaita arjen sujumisessa vastaamalla erilaisiin asiakastarpeisiin.

Kotipalveluiden myötä Posti muuttuu logistiikan ohella yhä vahvemmin palveluyhtiöksi. Postilla on jo pitkä kokemus kotiin tarjottavista ateriakuljetuksista. Posti kuljettaa vuodessa noin 2 milj. ateriaa koteihin. Osana uusien kotipalveluiden kehitystä Posti toimii muun muassa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten kotihoidon ja vammaispalvelun kumppanina avustaen asiakkaita aterioinnissa ja arkiaskareissa. Posti toimii myös vartiointitehtävissä Securitaksen kumppanina Ylivieskassa toteutettavassa pilotissa.

Kodin lomapalveluiden ja ruohonleikkauspalvelun hinnat

Kodin lomapalvelut ja ruohonleikkauspalvelu myydään kuukauden erissä. Kodin lomapalvelussa asiakkaalle lähetetään käynnin jälkeen tekstiviesti. Kodin lomapalveluun voi valita 20 tai 30 minuuttia tiistaisin. Palvelu räätälöidään jokaiselle kodille tarpeen mukaan. Palveluista voi saada kotitalousvähennyksen verottajalta.

Kodin lomapalvelut: kasvien kastelu asiakkaan ohjeiden mukaan, pihapiirin, ovien ja ikkunoiden tarkastus

kuukausihinta: 20 min joka tiistai yht. 49 €/kk

kuukausihinta: 30 min joka tiistai yht. 65 €/kk

 

Ruohonleikkauspalvelu:

kuukausihinta: 30 min joka tiistai yht. 65 €/kk

kuukausihinta: 60 min joka tiistai yht. 130 €/kk

Jaa artikkeli