Chilien kasvattamisesta on tullut suosittu harrastus suomalaisten puutarhaharrastajien keskuudessa. On hienoa, että chilien kasvattaminen kiinnostaa myös miehiä. Miehet ovat kiinnostuneita erityisesti tulisista chileistä. Paras aika chilin siementen kylvämiseen on tammi-maaliskuu. Siis ei huolta, vielä ennättää hyvin saada taimet vahvoiksi kesää varten niin, että ne tuottavat hyvän sadon.

chiliTällainen olisi tavoitteena! (kuva netistä)

Asiantuntijat suosittelevat aloittelijoille Capsicum annuum ja Capsicum baccatum –lajikkeita. Niiden kanssa on hyvä aloitella chiliharrastusta. Tulisuuden voit valita oman makusi mukaan; tulisuus ilmoitetaan asteikolla 1-10.
Jos kylvät chilin siemeniä, alkulämmön tulee olla melko korkea, noin 27-29 astetta. Jos talossa on lattialämmitys, sitä kannattaa hyödyntää. Kun siemenet ovat itäneet, taimet voi siirtää valoon. Sitten seuraa koulinta, kevyt lannoitus ja siirto noin 15 cm:n ruukkuun.

 

chiliilta7

Tässä mennään tällä hetkellä. Pienen pieni taimi,  josta toivottavasti tulee vahva taimen ennen kesää. Onnekasta chilien kasvatusta!

Jaa artikkeli