Lassila&Tikanojan kuivakäymälät on myyty  Kekkilälle

Lassila&Tikanojan kuivakäymälät on myyty Kekkilälle

Puutarha-alan pohjoismainen markkinajohtaja Kekkilä Oy on ostanut Lassila & Tikanojan kompostoreihin ja kuivakäymälöihin keskittyvän ekotuote-liiketoiminnan. Kaupan myötä Kekkilän toiminta laajenee myös Venäjän markkinoille. Kuivakäymälät ja kompostorit tulevat heti myyntiin Suomessa, Venäjällä ja Baltiassa. Tavoitteena on tuoda tuotteet myyntiin vuoden 2014 aikana myös muualla Pohjoismaissa. Ostettavaan liiketoimintaan liittyvät L&T:n työntekijät siirtyvät kaupan myötä Kekkilän palvelukseen.

Kekkilä uudistaa ja kasvattaa tuotevalikoimaansa jatkuvasti kaikilla markkina-alueillaan. Kehittämistyötä tukee kuluttajatrendien säännöllinen ja järjestelmällinen tutkimus ja analysointi. Myös Venäjällä nähdään paljon potentiaalia erityisesti kuluttajatuotteiden ja viherrakentamisen markkinoilla.

– Tavoitteenamme on tuoda Venäjän markkinoille myös muita tuotteitamme kuin nyt ostamamme kuivakäymälät ja kompostorit. Ensin pitää kuitenkin huolellisesti tutkia tuotteidemme kysyntää. Olemme näin alkuvaiheessa erityisen kiinnostuneita Moskovan ja Pietarin alueiden markkinoista, Kekkilän toimitusjohtaja Petri Alava taustoittaa.

Kaupan taustalla jätevesiasetus

Tasaisesti kehittyvät kuluttajamarkkinat ja ympäristötietoisuuden jatkuva voimistuminen ovat tukeneet Kekkilän harrastajapuutarhureille suunnatun tuotevalikoiman kehittämistä. Myös vapaa-ajan asumiseen liittyvät kokonaisratkaisut ovat Kekkilän tuotekehityksessä strategisesti tärkeässä roolissa. Kompostorit ja kuivakäymälät käyvät luontevasti yhteen sekä ympäristötietoisuuden että vapaa-ajan kokonaisratkaisujen tarjoamisen kanssa.

– Pyrimme tarjoamaan ihmisille mahdollisimman kattavasti kaikki ne tuotteet, joita he tarvitsevat saadakseen vehreän, ekologisen ja toimivan pihan tai puutarhan – niin kotona kuin mökillä. Kompostorit ja kuivakäymälät ovat luonnollinen osa puutarhaelämää ja täydentävät siten nykyistä valikoimaamme erinomaisesti, Alava lisää.

Suomen uusi jätevesiasetus tekee omalta osaltaan kompostointi- ja kuivakäymäläratkaisuista ajankohtaisia. Kekkilän uudesta valikoimasta löytyvät tuotteet niin puutarha-, keittiö- kuin käymäläjätteidenkin jälkikompostointiin.

Vuonna 1924 perustettu Kekkilä markkinoi kasvualustoja, kasvinravinteita ja katemateriaaleja sekä kotipuutarhan ja pihan rakentamisen tuotteita harrastajille, ammattiviljelijöille ja viherrakentajille Suomessa ja Euroopassa Kekkilä-brändillä. Nyt ostettuja kuivakäymälöitä ja kompostoreja myydään Venäjällä Kekkilä-brändillä. Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa yhtiö toimii Hasselfors Garden -nimellä. Kekkilän liikevaihto vuonna 2011 oli noin 90 MEUR.

Suurin osa Kekkilän liikevaihdosta tulee kuluttajamarkkinoille suunnattujen harrastajatuotteiden myynnistä. Ammattiviljelijöille tarkoitetut kasvualustat muodostavat noin kolmasosan ja viherrakentamistuotteet eli viherrakentajille, kaupungeille ja kunnille myytävät pakkaamattomat kasvualustat ja valmisnurmikko noin viidesosan kokonaismyynnistä.

Jaa artikkeli