Vihervalon on suunnitellut Linda Bergroth

Vihervalon on suunnitellut Linda Bergroth

Kekkilän Koti & Piha -tuoteperheen uutuustuote Vihervalo on valittu vuoden puutarhatuotteeksi Ruotsissa. Maan tärkeimmän puutarha-alan palkinnon jakaa vuosittaisten Elmia Garden -messujen asiantuntijaraati, ja se on osoitus kyvystä tuoda alalle uusia innovaatioita.

Tyylikkäästi muotoiltu Vihervalo mahdollistaa taimikasvatuksen jo varhain keväällä, kun luonnonvaloa ei ole riittävästi. Oikeanlainen valon taajuus tekee taimista vahvoja ja kestäviä.

Viherkasvit viihtyvät Vihervalon alla hyvin myös pimeinä vuodenaikoina. Säädettävän varren avulla on helppo optimoida valon määrä erikorkuisten kasvien tarpeiden mukaiseksi. Vihervaloon kiinteästi kuuluva tarjotin puolestaan kerää ylimääräisen veden, joten kasvien kastelu on vaivatonta.

– Kuluttajien kiinnostus kasvattaa esimerkiksi yrttejä tai versoja omaan käyttöön on kasvava trendi. Kaikilla ei ole omaa pihaa tai parveketta ruukkupuutarhaa tai kasvimaata varten, mutta Koti & Piha -tuoteperheen uutuudet innostavat kasvattamaan sisätiloissa, vaikkapa keittiössä, Kekkilän puutarha -asiantuntija Mari Kaartokallio kertoo.

Kekkilän Vihervalo valittiin vuoden puutarhatuotteeksi kymmenen kilpailuun selvinneen tuotteen joukosta. Mukana oli runsaasti erityyppisiä tuotteita innovatiivisesta kasteluletkusta puutarhavinkkejä antavaan mobiilisovellukseen.

Vihervalon on suunnitellut vuoden 2012 nuori muotoilija Linda Bergroth, jonka käden jälki näkyy myös kahdessa muussa Kekkilän Koti & Piha -tuoteperheen uutuudessa: Taimihyllyssä ja Viherseinässä. Tuoteperheen täydentää Ruukkuporras, joka on muotoilija Klaus Aallon käsialaa.

– Asiakkaillemme on tärkeää, että tuotteet ovat paitsi hyödyllisiä ja käytännöllisiä, myös tyylikäs osa kodin sisustusta. Tuotteemme saama tunnustus on siten myös hieno osoitus suomalaisen muotoilun korkeasta laadusta, Kekkilän markkinointijohtaja Kirsi Tanski sanoo.

Jaa artikkeli