Biolanin perunasäkki

Biolanin perunasäkki

Moni haluaisi jo päästä istuttamaan perunaa. Alkukesän juhlat lähestyvät mutta pahimmassa tapauksessa tuhansia tapahtumia joudutaan viettämään ilman herkullista varhaisperunaa.

– Hätä ei ole tämän näköinen. Perunanviljelyn voi aloittaa jo huhtikuussa säkissä ja näin varmistaa ainakin ruoan osalta onnistuneet juhlat, sanoo puutarhaneuvoja Riikka Kerttula Biolanilta.

Biolan on tuonut markkinoille erityisesti parvekeviljelyyn sopivan Perunasäkin. Kerttulan mukaan Suomessa jo kymmenet tuhannet parvekkeet tuottavat asukkailleen lähiruokaa.

– Parvekeviljely yrttien osalta on monelle tuttua jo vuosien takaa. Nyt on selvästi näkyvillä parvekeviljelyn laajeneminen muihin kasveihin. Sekä perunan että mansikan viljely “parvekepellolla” on tulevan kauden suurimpia uusia tuulia, kertoo Biolanin puutarhaneuvoja Riikka Kerttula. – Jääkaapista saattaa löytyä vanhoja perunoita, jotka ovat lähteneet itämään.

Biolanin Perunasäkki on valmis kokonaisuus perunan kasvatukseen, jolla aloittelevakin puutarhuri saa Kerttulan mukaan satoa lähes takuuvarmasti.

– Multa kostutetaan ja itäneet siemenperunat istutetaan valmiiseen säkkiin. Multa sisältää ravinteet yhdelle kasvukaudelle. Säkki voidaan sijoittaa kastelualtaaseen, jolloin multa säilyy aina oikeassa kosteudessa eikä kasteluvettä pääse valumaan parvekkeen lattialle.

Lasitetulla parvekkeella peruna kasvaa jo toukokuussa.

– Mikäli pakkasukko yrittää viedä satoa yöaikaan, kannattaa taimet peittää hallaharsolla tai nostaa säkki sisälle suojaan. Jos halutaan todella aikaista satoa, perunat voidaan esikasvattaa sisällä, opastaa Kerttula.

Jaa artikkeli