Biolanin Pekka Kariniemi avusti päiväkotilapsia perunoiden istutuspuuhassa

Biolanin Pekka Kariniemi avusti päiväkotilapsia perunoiden istutuspuuhassa

Siimapuiston päiväkoti Vantaalla on kestävän kehityksen päiväkoti. Toukokuun 15. päivänä lapset pääsivät istuttamaan perunoita Biolanin perunasäkkeihin. Päiväkodin toiminnassa puutarhanhoidolla ja luontoliikunnalla onkin tärkeä rooli lasten kasvun tukena.

– Lähiruoka ja kaupunkiviljely konkretisoituvat näille lapsille tekemisen kautta. Lapset ovat talven aikana leikanneet puutarhalehdistä kuvia unelmapuutarhastaan, kertoo päiväkodin johtaja Leena Lahtinen.

– Näiden kollaasien perusteella on suunniteltu päiväkodin oma lasten leikkiä tukeva aistipuutarha. Siimapuiston päiväkodissa myös vanhemmat osallistuvat puutarhan rakentamiseen. Isät ovat rakentaneet viljelylaatikoita ja tänään äidit tulevat auttamaan istutuksessa. Isovanhemmatkin pääsevät puutarhatalkoisiin isovanhempienpäivänä.

Jokainen päiväkotiryhmä sai oman perunasäkkinsä, johon istutettiin siemenperunat. Kasvun ihmettä pääsee seuraamaan jokaisena päiväkotipäivänä. Ryhmät huolehtivat itse kasvien hoidosta ja pääsevät aikanaan keräämään myös satoa.

─ Tarkoituksemme on ryhmän kanssa valmistaa itse kasvatetuista perunoista ruokaa. On tärkeää, että lapset näkevät kasvamisen ihmeen ja ymmärtävät mistä ruoka tulee lautaselle. Itse kasvatettua osataan arvostaa ja omat perunat tuskin päätyvät biojätteisiin.

Biolan kumppanina

─ Koska toimimme samalla budjetilla kuin Vantaan kaupungin muut päiväkodit, teemme paljon talkoilla ja olemme hankkineet yhteistyökumppaneita myös yritysmaailmasta. Kestävän kehityksen arvoja noudattava ja luonnonmukaisia puutarhatuotteita valmistava Biolan Oy on meille luonteva yhteistyökumppani, kertoo Leena Lahtinen.

─ Arvot ja asenteet muodostuvat jo lapsena. Siksi on hienoa, että luonnon kunnioittaminen ja kestävä kehitys ovat mukana päiväkodin arjessa, sanoo Biolanin hallituksen puheenjohtaja Pekka Kariniemi.

– Se into, jolla lapset ovat mukana puutarhan rakentamisessa ja kasvien istuttamisessa, antaa uskoa, että puutarhaharrastus ja rakkaus luontoon säilyvät näiden lasten sydämissä. On hienoa olla mukana toteuttamassa tätä yritysten ja julkisen sektorin yhteistä projektia, sanoo Kariniemi.

Biolan on lahjoittanut päiväkodille myös ympärivuotiseen käyttöön tarkoitetut lämpökompostorit.

Jaa artikkeli