– Jopa yhdeksän kymmenestä käyttää ruohonleikkurissaan väärää bensiiniä!, arvioi Nina Arkblad Lantmännen Aspen AB:sta.
– Tavallinen 95-oktaaninen bensiini on tarkoitettu autoille. Käyttämällä tavallisen bensiinin sijaan Aspen-alkylaattibensiiniä ruohonleikkuri käynnistyy paljon helpommin ja suojelet samalla itseäsi ja ympäristöä.

Varsinkin talven jälkeen on syytä vaihtaa bensiini, jotta leikkuri käynnistyy.

Varsinkin talven jälkeen on syytä vaihtaa bensiini, jotta leikkuri käynnistyy.

Alkylaattibensiini on yksinkertaisesti parempi ratkaisu niin moottorille, käyttäjälle kuin ympäristöllekin, vakuuttaa Arkblad.
Alkylaattibensiini pitää ruohonleikkurin moottorin huomattavasti puhtaampana kuin tavallinen bensiini. Puhdas moottori puolestaan käy tasaisemmin. Lisäksi alkylaattibensiini säilyy pitkään, joten ruohonleikkuri myös käynnistyy helpommin ilman käynnistysvaijerin kiskomista.
– Tunnin ruohonleikkuu tavallisella bensiinillä aiheuttaa yhtä suuret myrkylliset bentseenipäästöt kuin 100 tunnin ruohonleikkuu alkylaattibensiinillä. Ruoho leikataan keskimäärin kerran viikossa ja ruohonleikkuri on käynnissä 58 minuuttia, joten ympäristönkin kannalta Aspen-alkylaattibensiini on paljon parempi ratkaisu kuin tavallinen bensiini.
– Vaarallisten hiilivetyjen osalta Aspen-alkylaattibensiini on jopa 99 prosenttia puhtaampaa kuin tavallinen bensiini. Lisäksi Aspen-alkylaattibensiinissä ei juurikaan ole haitta-aineita, kuten rikkiä, bentseeniä ja aromaattisia aineita. Siksi se on paljon parempi vaihtoehto niin ruohonleikkuuseen kuin muihin puutarhatöihin.
Arkbladin mukaan pienkoneisiin tankattu alkylaattibensiini säilyy 3-5 vuotta laadun kärsimättä.
– Siksi alkylaattibensiinin voi huoletta jättää esim. ruohonleikkurin tankkiin talven yli.
Aspen-alkylaattibensiiniä myydään pienkoneliikkeissä ja hyvin varustetuissa puutarhaliikkeissä kautta maan. Viiden litran kanisterin hinta on noin 20 euroa.

Jaa artikkeli