Vuoden ensimmäisten uusien perunoiden makua ei voita mikään. Etenkin, jos olet kasvattanut ne itse. Nelson Gardenin uusi Potato-viljelypakkaus on mainio apu – eikä meidän perunoita rakastavien pohjoisen asukkaidenkaan tarvitse odottaa satoa niin pitkään. Juhannusperunat valmistuvat varmasti ajoissa!

Pahvinen Potato-ruukku kuuluu Nelson Gardenin uuteen Paper Pot -sarjaan.

Pahvinen Potato-ruukku kuuluu Nelson Gardenin uuteen Paper Pot -sarjaan.

Paper Pot on uusi ympäristöystävällinen sarja pahvisia istutusruukkuja. Sarjaan kuuluu yksittäisten Paper Pot -istutusruukkujen lisäksi Potato-viljelypakkaus, jonka avulla varmistat, että itsekasvatetut uudet perunat ehtivät juhannuspöytään.

Kun siemenperunat esikasvatetaan mullassa ympäristöystävällisessä Paper Pot -pahviruukussa, perunat ovat valmiita jopa 2–3 viikkoa aikaisemmin, sillä naatit kehittyvät varhain ja taimet saavat vahvan juuriston. Kun pienet perunantaimet ovat valmiita istutettavaksi ulos, ruukun alaosassa oleva kaistale repäistään rei’itystä pitkin pois, pohja irrotetaan ja ruukku laitetaan läpikasteltuun maahan. Näin juuristoa käsitellään hellävaraisesti. Jäljelle jäävä osa ruukusta puolestaan maatuu nopeasti.

Potato kuuluu uuteen ympäristöystävälliseen Paper Pot -pahviruukkusarjaan, joka sopii esimerkiksi yrttien, vihannesten ja köynnösten esikasvatukseen ja koulintaan. Paper Pot -istutusruukkuja on kahta eri kokoa: 0,5 litran erikoissyvä ruukku sopii esimerkiksi tomaatin, chilin ja köynnöskasvien ensimmäiseen koulimisvaiheeseen ja 1,2 litran ruukku, johon mahtuu reilusti multaa, esimerkiksi kurkun, kesäkurpitsan ja tuoksuherneen ensimmäiseen tai toiseen koulimiseen.

Potato-viljelypakkauksessa on kasvatuslaatikko ja 8 kappaletta 1,2 l vetoisia Paper Pot -pahviruukkuja. Hinta alkaen 9,90 euroa.

PaperPot 1,2 l, pakkauksessa on 8 pahviruukkua, koko 1,2 litraa. Hinta alkaen 4,75 euroa.

PaperPot 0,5 l, pakkauksessa on 10 pahviruukkua, koko 0,5 litraa. Hinta alkaen 4,75 euroa.

Näin saat uusia perunoita 2-3 viikkoa tavallista aikaisemmin:

  1. Kasvitautien välttämiseksi kannattaa valita sertifioidut siemenperunat, joissa on pienet idut.
  2. Täytä ruukut puoliväliin asti mullalla ja kastele huolellisesti läpikotaisin.
  3. Laita jokaiseen ruukkuun siemenperuna idut ylöspäin niin, että se peittyy mullalla suunnilleen puoliväliin asti.
  4. Aseta ruukut tiiviisti vierekkäin kasvatuslaatikkoon ja laita se valoisaan ja viileään paikkaan. Ihanteellinen lämpötila on 15 astetta.
  5. Kun naatit ovat kehittyneet ja taimilla on vahva juuristo, ne voidaan istuttaa ulos. Tee vaot valmiiksi muutamaa päivää ennen istutusta. Suojaa istutetut taimet hallalta esimerkiksi kuitukankaalla.

 

 

Jaa artikkeli