Kesän eli kesäkuusta elokuuhun ulottuvan jakson keskilämpötila vaihteli maaneteläosan runsaasta 16 asteesta pohjoisimman Lapin vajaaseen 7 asteeseen.Ilmatieteen laitoksen mukaan lukemat ovat suuressa osassa maata asteen verrantavanomaista korkeampia. Kuitenkin paikoin maan keski- ja itäosassa sekäLounais-Suomessa jäätiin aavistuksen keskiarvojen alapuolelle, poikkeamanollessa enimmillään noin puoli astetta.
Kesäkuun alussa oli harvinaisen kylmää, ja esimerkiksi 5. kesäkuuta koko maanylin lämpötila oli Porissa mitattu 10,8 astetta. Lämpimin jakso sattui kesäkuunloppuun ja aivan heinäkuun alkuun. Tällöin oli monin paikoin helteistä ja kesänkorkein lämpötila oli 29,6 astetta mitattiin Jämsän Hallissa 28. kesäkuuta. Jotoisena kesänä peräkkäin 30 asteen raja jäi saavuttamatta. Heinäkuun alussa olijälleen vuodenaikaan nähden sangen kylmää, ja hallaa havaittiin paikoin maaneteläosassakin.
Hellepäiviä oli koko maan osalta touko-kesäkuussa 13, heinäkuussa 14 jaelokuussa 11. Alueellisesti hellepäiviä oli rannikkoalueita lukuun ottamattayleensä maan eteläosassa 10-15 sekä maan keski- ja pohjoisosassa 5-10. Lapissahellepäiviä oli tavanomaista enemmän, mutta muualla oltiin lähellä tavanomaisiaarvoja. Havaintoasemista eniten hellepäiviä oli touko-elokuussa Puumalassa,jossa lämpötila ylitti 17 päivänä 25 asteen rajan. Toiseksi eniten eli 16hellepäivää oli Rovaniemellä.
Auringonpaistetuntien määrä vaihteli kesä-elokuussa Utön 880:n ja Utsjoen Kevon495:n välillä. Yleisesti ottaen auringonpaistetuntien määrä oli koko maassalähellä tavanomaisia arvoja.
Kesän sademäärissä suuria paikallisia eroja
Ilmatieteen laitoksen havaintojen mukaan sademäärissä esiintyi suuriapaikallisia eroja. Tavanomaista sateisempaa oli etelärannikollalounaissaaristossa ja suuressa osassa Pohjois-Suomea, kun taas paikoin maanitäosassa ja Länsi-Lapissa oli tavanomaista kuivempaa. Sateisin paikka oliRautjärven Simpele, jossa satoi kesän aikana yhteensä 342 millimetriä. Kuivintaoli Tornion Torpissa, jossa satoi yhteensä 111 millimetriä. Kesän suurinvuorokautinen sademäärä, 70 millimetriä, mitattiin Länsi-Turunmaan Utössä 9.heinäkuuta.
Touko-elokuun aikana Suomessa paikannettiin noin 53 000 salamaa, joka on allepuolet keskimääräisestä. Taso on alhaisempi kuin koskaan 2000-luvun aikana.Runsain salamointi osui kesän aikana Lappiin, Pohjois-Pohjanmaalle sekä maanitäosiin. Kesän runsain päivä oli 16. heinäkuuta 5300 salamalla. Keskimäärinkesän aikana esiintyy yksi vuorokausi, jonka aikana esiintyy yli 10 000 salamaa,mutta tällaista päivää ei tänä vuonna ole koettu.