Kekkilän Koti & Piha -tuoteperheen uutuustuote Vihervalo on valittu vuodenpuutarhatuotteeksi Ruotsissa. Maan tärkeimmän puutarha-alan palkinnon jakaavuosittaisten Elmia Garden -messujen asiantuntijaraati, ja se on osoitus kyvystätuoda alalle uusia innovaatioita.

Tyylikkäästi muotoiltu Vihervalo mahdollistaa taimikasvatuksen jo varhainkeväällä, kun luonnonvaloa ei ole riittävästi. Oikeanlainen valon taajuus tekeetaimista vahvoja ja kestäviä.

Viherkasvit viihtyvät Vihervalon alla hyvin myös pimeinä vuodenaikoina.Säädettävän varren avulla on helppo optimoida valon määrä erikorkuisten kasvientarpeiden mukaiseksi. Vihervaloon kiinteästi kuuluva tarjotin puolestaan kerääylimääräisen veden, joten kasvien kastelu on vaivatonta.

– Kuluttajien kiinnostus kasvattaa esimerkiksi yrttejä tai versoja omaankäyttöön on kasvava trendi. Kaikilla ei ole omaa pihaa tai parvekettaruukkupuutarhaa tai kasvimaata varten, mutta Koti & Piha -tuoteperheen uutuudetinnostavat kasvattamaan sisätiloissa, vaikkapa keittiössä, Kekkilän puutarha-asiantuntija Mari Kaartokallio kertoo.

Kekkilän Vihervalo valittiin vuoden puutarhatuotteeksi kymmenen kilpailuunselvinneen tuotteen joukosta. Mukana oli runsaasti erityyppisiä tuotteitainnovatiivisesta kasteluletkusta puutarhavinkkejä antavaan mobiilisovellukseen.

Vihervalon on suunnitellut vuoden 2012 nuori muotoilija Linda Bergroth, jonkakäden jälki näkyy myös kahdessa muussa Kekkilän Koti & Piha -tuoteperheenuutuudessa: Taimihyllyssä ja Viherseinässä. Tuoteperheen täydentää Ruukkuporras,joka on muotoilija Klaus Aallon käsialaa.

– Asiakkaillemme on tärkeää, että tuotteet ovat paitsi hyödyllisiä jakäytännöllisiä, myös tyylikäs osa kodin sisustusta. Tuotteemme saama tunnustuson siten myös hieno osoitus suomalaisen muotoilun korkeasta laadusta, Kekkilänmarkkinointijohtaja Kirsi Tanski sanoo.

Jaa artikkeli