Pitkän taimikasvatusajan vaativat lajit, kuten tomaatti ja chili, tarvitsevat lisäravinteita taimikasvatusaikana. Jos taimi ei saa tarpeeksi ravinteita, kasvu hidastuu ja pahimmillaan loppuu kokonaan. Ravinteiden puute ilmenee taimessa esimerkiksi hontelona kasvuna.

Biolanin puutarhaneuvoja Riikka Kerttula opastaa, että varastolannoitteesta ravinteita riittää koko taimikasvatusajaksi.

– Omissa ruukuissaan kasvaville taimille, kuten tomaateille ja chileille, varastolannoitus sopii erinomaisesti. Varastolannoituksessa koko kasvukauden aikainen ravinnetarve voidaan antaa kasville kerralla.

Kerttulan mukaan uusilla luonnonmukaisilla Biolan Yrtti- ja HeVi-Lannoksilla varastolannoitus on siistiä ja lannoitemäärän annostelu helppoa.

– Yrtti-Lannos on ravinnesuhteiltaan oikea lannoite taimikasvatusaikana.

Kun taimiin ilmestyy sirkkalehtien jälkeen ensimmäiset kasvulehdet, taimet koulitaan omiin ruukkuihinsa. Taimien juurtuminen kestää noin kaksi viikkoa minkä jälkeen taimiruukkuihin lisätään varastolannoite. Lannospuikkoa varten ruukun reunaan tehdään niin syvä kolo, että puikko peittyy kokonaan multaan. Kasvin juuret hakevat ravinteita varastolannoiteosasta ja vettä laimeammasta kasvualustaosasta.

Ryhmäkasvien varastolannoitus heti istutuksen yhteydessä

– Kasvaakseen ja kukkiakseen koko kesän ryhmäkasvit tarvitsevat paljon ravinteita. Kukkivien ja marjasatoa tuottavien kasvien varastolannoittamiseen soveltuu Biolan HeVi-Lannos., neuvoo Kerttula.

– Ruukkuun istutuksen jälkeen taimien väliin työnnetään lannospuikkoja, kaksi kappaletta tainta kohti. Lannospuikot työnnetään niin syvään, että ne peittyvät kokonaan. Puikkoja lisätään tarpeen mukaan kerran kuukaudessa.

Biolan Yrtti-Lannos soveltuu yrttien, salaattien ja taimien luomulannoitukseen. Kasvit saavat Lannoksesta tarvitsemansa pää- ja hivenravinteet luonnonmukaisessa muodossa. Yrtti-Lannoksessa on merileväjauhetta, jonka sisältämät luonnon tehoaineet edistävät kasvien ravinteidenottoa ja hyvinvointia. Yrtti-Lannos varmistaa kasvien voimakkaan kasvun. Erinomainen myös amppeli-kasveille.

Käyttöohje: Kastele multa ja työnnä ravinnepuikot niin syvälle, että ne peittyvät kokonaan. Lisää 1 lannospuikko/taimi kerran kuukaudessa. Taimikasvatusajaksi riittää yleensä 1 lannospuikko/taimi. Hinta: noin 5,50 euroa.

Biolan HeVi-Lannos on luonnonmukainen lannoite kesäkukille sekä hedelmiä, marjoja tai juurisatoa tuottavien kasvien kasvattamiseen. Erinomainen myös amppelikasveille. Lannoite sisältää kaikkia kasvin tarvitsemia ravinteita. Lannoitteen korkea kaliumpitoisuus vahvistaa kasvia muun muassa kuivuutta ja tauteja vastaan sekä parantaa ravintokasvien sadon laatua.

Käyttöohje: Kastele multa ja työnnä ravinnepuikot niin syvälle, että ne peittyvät kokonaan. Lisää 1–2 lannospuikkoa/taimi kerran kuukaudessa. Hinta: noin 5,50 euroa

Jaa artikkeli