Presidentin itsenäisyyspäiväjuhlien nuorin vieras oli kukkakauppayrittäjä Teemu Nikkanen. Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö arvosti nuoren yritteliäisyyttä. Tukkutori-lehti nosti Teemun kansikuvaan jo vuosi sitten (nro 7/2011).

Teemu Nikkanen tutustui pikkupoikana Vantaan Rekolassa olevaan Rentun Ruusun puutarhamyymälään, kun hän kävi siellä kavereittensa kanssa katselemassa sorsia ja pulahtamassa uimassa.

– Teemu kysyi, että saisiko hän tehdä myös töitä ja ryhtyi siivoamaan ja järjestelmään hujan hajan olevia työkaluja yhteen paikkaan, ihmetteli Tukkutori-lehdessä silloinen yrittäjä Risto Romunen lapsen työhaluja.

– Ihastuin lopullisesti kukkakauppa-alaan, kun lähdimme yöllä Tukkutorille tekemään hankintoja, muisteli Teemu ja kertoi, että puutarhurit tuovat kukkia torille aamulla neljän aikaan ja kysytyimmät kukat menevät silloin heti kaupaksi.

Risto Romunen sanoi, että eihän lasta voinut työssä pitää, ja hän aikoi lahjoittaa osakkeita, mutta se ei ollutkaan yksinkertaista.

– Kirjanpitäjä keksi, että myy osakkeet Teemun isällä, joka lahjoittaa ne pojalle. Näin Teemusta tuli yrittäjä jo 13-vuotiaana ja hän sai laillisesti tehdä töitä.

– Vaikka Teemua kutsutaan Pikku-Rentuksi, ei hän lainkaan renttu ole. Hän ei tupakoi eikä käytä alkoholia, vaan on työhullu, kuvasi Risto – se iso ”Renttu”.

Teemu sanoi Tukkutori-lehdessä, että työn touhussa aika kuluu paremmin kuin kulmilla maleksimalla.

– Eivät kaverit ole kiusanneet, vaan ihmetelleet, miten jaksan tehdä ympäripyöreitä päiviä töitä.

Miten kukkakaupan nimeksi tuli Rentun Ruusu? Se selviää lukemalla koko artikkeli Tukkutorin näköislehdestä klikkaamalla tästä
(lehden hinta on 5 €, jonka voit maksaa turvallisesti luottokortilla tai verkkopankissa)

Jaa artikkeli