Kuiva ja kuuma kesä ei kaikkien pientaloasukkaiden pihoja tunnukoskettaneen. Eilen julkaistiin Suomen Omakotiliiton Helsingin piirinjärjestämän Helsinki Piha 2010 -kisan lopputulokset. Ainakin Irma Toivosen omakotitalossa Arttolantiellä Suutarilassa ja Mirja Eräsen pihassa Svanströmintiellä Laajasalossa nautitaan pihatunnelmastasäästä ja vuodenajasta riippumatta.

Omakotisarjan voittajapihaa, Arttolantie 12, tuomaristo kuvaili sanomalla,että se on sopusuhtaisilla elementeillä ja varmalla maulla kauneuden jakestävänkehityksen ehdoilla rakentunut, elävä ja rehellinen suomalainenpuutarhakokemus.

Pari- ja rivitalosarjan voittaja, Svanströmintie 5, antaa puolestaanympärivuotista ja ympärivuorokautista, kokonaisvaltaista iloa ja auvoarohkeasta ja varmaotteisesta sommittelusta sekä materiaalien ja kasvienvalinnoista.

Loppukisassa oli 19 pihaa, jotka olivat valikoituneet mukaan OmakotiliitonHelsingin piirin paikallisyhdistysten alkukilpailuista. Tuomaristo, RaunaSarrivaara, Hannu Puukko ja Arja Rönkkö, kiersivät pihat elokuun puolessavälissä ja voittajat kukitettiin eilen Rastilan kartanossa, Vuosaaressa.

Jaa artikkeli