Helsingin kasvitieteellisen puutarhan kasvihuone tulvii kevään värejä, kun sadatsipulikukat ovat täydessä kukoistuksessa. Lähes 40 historiallista tulppaania ja yli 20 vanhaa narsissilajiketta oli hyödetty kevään Tulppaanien Lumo näyttelyyn. Lisäksi näyttelyssä on helmihyasintteja, lumikelloja ja ihania iiriksiä. Näyttely on avoinna 28.3.2010 asti osoitteessa Unioninkatu 44, Helsinki.

Sipulikukkien kasvattamisella keväisiin istutuksiin on pitkät perinteet. Aikoinaan vain kartanoiden salongit koristeltiin kevään kukkasin, nykyään kukkivia sipulikukkia on saatavissa puutarhamyymälöistä.

Näyttelyhuone täyttyi ihastuttavasta tuoksusta. Monissa vanhanajannarsissilajikkeissa on hyvin voimakas tuoksu, voimakkaampi kuin uudemmissalajikkeissa. Vaikka nuha haittasi, hyvänhajuiset tuoksut syvensivät keväistätunnelmaa.

Tänä vuonna teemaksi oli valittu 1850-1900 luvun lajikkeet, muttakerrannaiskukkainen ¤Van Sion¤ narsissi on tunnettu jo ennen vuotta 1620. ¤Rip van Winkle¤ -lajike on ollut ainakin vuodesta 1884. Sillä on hauskat kapeat terälehdet kerrannaiskukkaisissa kukissa.

Näyttelystä palatessa suunta kulki kohti kukkakauppaa. Voihan sitä itsekin rakentaa oman narsissien lumon. Muutama pikkunarsissi ja pari helmililjaa kauniiseen ruukkuun! Keväinen tunnelma valtaa mielen. Ensi viikolla ihanuus jatkuu, kun OmaPiha -messut avaavat ovensa Helsingissä. Siellä jatkuu kukkien lumo.

Jaa artikkeli