Viime syksynä laitoimme paljon tulppaanin sipuleita terassimme edessä olevaan rinteeseen, missä on runsaasti multaa. Lumien sulettua tulppaaneja alkoi nousta kuin ”sieniä sateella”. Samalla havaitsimme, että joku käy herkuttelemassa tulppaanin sipuleilla.

Arvuuttelimme mikä se voisi olla. Mullassa näkyi kissan käpälien jälkiä ja joskus olimme nähneet kissan terassillakin. Rastaita on ollut suurina parvina pihamaalla etsimässä matoja, joten olisivatko ne syyllisiä. Myyrätkin voisivat olla asialla, mutta kun niitä ei ole näkynyt muinakaan vuosina tämän rivitalon pihoissa. Emme myöskään havainneet myyrien käytäviä. Heitin jo leikilläni, että pitää järjestää yöksi vahtivuorot.

Tänään iltapäivällä myyrä ilmestyi yllättäen vuorenkilpien alta parin metrin päähän syömään tulppaanin sipulia. Kamera sattui olemaan heti valmiina, kun olin tullut juuri parin tunnin jalkalenkiltä, missä sain kuvattua hyvin kyytä ja suruvaippaa.

Kivenmurikalla yritimme näyttää myyrälle, mitä mieltä olimme sen touhuista, mutta se perhana pääsi livistämään. No – peli ei ole vielä pelattu.

Jaa artikkeli