Viime viikonvaihteessa Jyväskylän Paviljongissa järjestetyillä Piha ja Parveke 2009 -messuilla tarjottiin vinkkejä kotipuutarhureille suoraan huipulta. Koko kansan tuntema Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan ylipuutarhuri Aarno Kasvi piti messuilla yleisöluennon sekä jakoi käytännöllisiä niksejään messuvieraille Oma Piha -lehden osastolla.

Leena Luoto esitteli Oma Piha -lehden osastolla kevään uutuuskirjaan, Oman pihan ötökät. Leena on kirjoittanut tekstin ja hänen miehensä Heikki Luoto on kuvannut kirjaan 250 ötökkää omalta pihaltaan. Kirja on saanut erittäin hyvän vastaanoton. Seuraavan kerran kirjaa esitellään ensi viikonvaihteessa Vehreä Itä-Suomi -messuilla Kuopiossa.

Piha ja Parveke 2009 -messujen pääpaino oli urbaanissa viherrakentamisessa eli parvekkeiden, terassien ja pienten kaupunkipihojen sisustamisessa, unohtamatta kuitenkaan perinteistä puutarhanhoitoa. Messujen järjestäjinä ovat ProAgria Keski-Suomi ja Jyväskylän Messut Oy.

Piha ja Parveke -messujen rinnalla Jyväskylä Paviljongissa järjestettiin perinteiset Vapaa-aika 2009 -messut. Messujen rungon muodostivat totuttuun tapaan veneily, mökkeily, retkeily, matkailu, caravan, liikunta ja harraste sekä muoti ja hyvinvointi.

Jaa artikkeli