Oma PIHA -lehden lukija Eero Miettunen Lappohjasta lähettää iloksemme upean kuvasarjan. Kamera hänellä on pysynyt vankasti kädessä lapsesta saakka.

”Ilmeisesti veren perintönä on tullut kuljetuksi poikasesta asti kamera kourassa pihalla ja vähän sen ulkopuolellakin. Tuolloin sattui löytymään myös vanhoja öljyvärituubeja, joita puristelin ja levittelin aluksi kovalevypalasille. Matkan varrella on kertynyt tuhansia valokuvia, kaitafilmiä ja öljyvärimaalauksiakin.

Nykyisin kuvaaminen on helppoa, kun on digikamerat, printterit ja tietokoneet kuvankäsittelyohjelmineen. Epäonnistuneet otokset voi poistaa heti ja ottaa uusiksi vaikka kuinka monta kertaa.

Mutta – onko se kuitenkaan niin helppoa saada hyvä kuva?

Ja liikkuvaa kohdetta on yleensä vaikea kuvata. Paikallaan pysyvää kohdettakin joutuu sommittelemaan.

Tuleeko kuvasta parempi vasta- vai myötävaloon? Loppujen lopuksi yleensä riittää, että kuvaaja on itse otokseensa tyytyväinen.

Kuitenkin naapurit ovat varmaankin ensialkuun ihmetelleet, mitä se ukko tuolla pihalla makaa, kun ei aurinkokaan paista. Sittemmin ovat tottuneet.

Maalauksia tehdessä on voinut käyttää valokuvia apuna. Jos vielä voi suurentaa kuvan maalattavaan kokoon, niin mikäs sen parempi.”

Jaa artikkeli