Lähipostin kassalla katse kiinnittyy kukkamerkkeihin. Postimerkkejä koristaa kaunis pionin kuva, jotenkin on tutun oloinen… no niinpä! Upea kuva on Vesa Koivun ottama.

Eikä siinä kaikki: samaan sarjaan kuuluu muutama pioniaiheinen postikortti, kirjekuori ja jopa kirjepaperiarkki. Vanhanajan kirjeet ovat jo lähes vaipuneet unholaan, mutta nyt on niin hyvä syy kirjoittaa oikea kirje kuin vain voi olla. Tämän kauniimpaa kirjepaperia saa hakea.

Ja koska postimerkki on 1,10 euron arvoinen, eli yli 50 gramman painoisiin kotimaan lähetyksiin sopiva, voi samalla päivittää kuulumisia vaikka kymmenen sivun verran.

Postimerkin kukka on kiinanpioneihin kuuluva ’Sarah Bernhardt’, joka muuten VKN:ssä (Viljelykasvien nimistö) on virheellisesti nimetty ’Sarah Bernhardiksi’ – huomasin juuri – ja kirjepaperin sekä kuoren upea, kellan ja valkoisen vivahteikas unelma on niinikään kiinanpioni ’Elsa Sass’. Kukka on kuin marenki kermavaahdolla höystettynä, ainakin allekirjoittaneen mielestä, jolle se ei suinkaan ole liian äklöä vaan toiveiden täyttymys.

Jaa artikkeli