Nuoret pitivät mansikan junamyyntiä mielenkiintoisena kokemuksena. Kampanja päättyi 27.7. Mansikkasato on Suonenjoella nyt parhaimmillaan.

Suonenjoen kaupungin, Työvoimahallinnon, VR:n, marjanviljelijä Matti Kauppisen, Jussilan tilan sekä Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistyksen yhteistyössä toteuttama mansikanmyyntikampanja päättyi kuluvan kesän osalta sunnuntaina 27.7.

Myynti tapahtui välillä Siilinjärvi-Kuopio-Suonenjoki-Pieksämäki-Mikkeli- Kouvola. Päivittäinen myynti tapahtui viidessä eri junassa. Myyjät työskentelivät kahtena työparina. Kampanjalla tavoitettiin yli 4900 ostajaa, joille myynnin lisäksi kerrottiin ja jaettiin esitteitä mansikasta, mansikan eri lajikkeista, mansikanviljelystä, Suonenjoen kaupungista ja Suonenjoen seudusta sekä Suonenjoen Mansikkakarnevaaleista 2008. Junamatkaa kertyi jokaiselle nuorelle työjakson aikana 8400 kilometriä.

Kampanjassa mukana olleiden nuorten mielestä työ oli mielenkiintoista, koska siinä tapaa erilaisia ihmisiä. Mansikkaa ostivat kaikenikäiset junamatkustajat, mutta suurimpina ryhminä erottuivat lapset ja vanhemmat henkilöt. Nuoret pitivät junaa myös mielenkiintoisena työympäristönä.Yleisöpalautteena kehuttiin mansikoiden hyvää laatua ja makua.

Mansikkamäärät suurimmillaan

Toiminnanjohtaja Ilkka Voutilainen kertoo, että mansikan pääsatokausi on Suonenjoen seudulla huipussaan.

– Kostea ja viileä sää kypsytti mansikan hitaasti. Tämän hetken kuiva aurinkoinen jakso antaa mansikoille näyttävän ulkonäön ja erinomaisen aromin. Kotipakastajien ja säilöjien kannattaa olla nyt liikkeellä, kehottaa Voutilainen.

Mansikoita on alkanut tulla nyt myös sadonajoitusviljelmiltä. Näillä pelloilla mansikka on istutettu kesäkuulla ja satoa on saatavana syyskuulle saakka.

Voutilainen kertoo, että vadelmat ovat alkaneet kypsyä mansikoiden kanssa yhtaikaa.

– Vadelman poimintaa aloitellaan. Ensimmäiset vadelmat Suonenjoen seudulta ovat kuluttajien saatavana. Vadelman pääsato ajoittuu elokuulle.

Vadelmaa riittää syyskuun alkupuolelle saakka. Pensasmustikkakausi on alkamassa elokuun 10. – 15. päivän tietämissä. Ensimmäisiä punaherukoita on tulossa myyntiin.

Jaa artikkeli