Viime viikonlopun suuri messutapahtuma Helsingin Messukeskuksessa keräsi kasapäin kävijöitä. Sateinen viikonloppu ei houkutellut lähtemään mökille, sen sijasta yhdistetyt Oma Piha-, Oma Mökki-, Oma Koti-, Asuntomarkkinat- ja Sisusta! –messut olivat oiva tapa viettää mukavaa viikonloppua tulevaa kesää haistellen.

Oma Piha –lehden osasto sijaitsi loistavasti aivan esiintymislavan tuntumassa. Lavalla vierailikin päivittäin lehdestämme tuttuja kasvoja: Rea Peltola kertoi niksejä pionien kasvatukseen ja parvekkeiden sisustamiseen, Saila Routio opasti pienen pihan suunnittelussa ja Aarno Kasvi kertoi vihannesmaan töistä ja esitteli uutta Aarnon keittiökasvit –kirjaa.

Tietoiskujen välillä lehden tekijöitä sai tavata osastollamme, ja neuvoja ja kannustusta tarvitsevia riittikin oikein mukavasti!

Messuilla oli välitön ja kiva tunnelma, paikoin käytävät olivat niin täynnä väkeä ettei eteenpäin tahtonut päästä. Silloin osastoihin tutustuminen on toki vaikeaa, kun tarjonnan näkeminen on hankalaa. Moni jaksoi tungoksesta huolimatta kiertää kaikki messuhallit, mikä on kunnioitettava saavutus!

Aika monen kassista pilkisti pioni, akileija tai jouluruusu, ja onkin hyvä, ettei maa ole roudassa, joten kasveja pääsee heti istuttamaan, ainakin Etelä-Suomessa. Yhtä suosittuja tuliaisia näyttivät olevan lasten leikkiruohonleikkurit ja pikku kottikärryt. Se on hyvä, että uusi sukupolvi innokkaita puutarhureita on jo kasvamassa!

Jaa artikkeli