Oma Piha -lehden tämän syksyn asiakaslahjana on 100 posliinihyasintin sipulia. Pääosa sipuleista on postitettu viime keskiviikkona 26.9. ja niiden tulee olla asiakkailla viimeistään tänään tai huomenna. Toinen erä lähtee tiistaina 2.10. ja on perillä perjantaina. Näin ne ehditään istuttaa ennen roudan tuloa koko maassa.

Posliinihyasintti (Puschkinia scilloides) on helppohoitoinen, kaunis ja luotettava pikku kukka. Siksi onkin ihmeellistä, että sitä tapaa kovin harvoin suomalaisissa puutarhoissa. Noin kymmenen sentin korkuiset soukat lehdet työntyvät esiin lumen alta varhain keväällä, ja kukinta alkaa tavallisesti jo huhtikuussa. Pakkanen ei posliinihyasinttia haittaa.

Turkoosinsiniset juovat koristavat valkeita kukkasia; hämmästyttävä väriyhdistelmä elävässä kasvissa. Kimalaiset ja aikaiset perhoset vierailevat innokkaina kukissa. Jo touko-kesäkuussa posliinihyasintit ovat täynnä pulskia siemenkotia. Niistä kylväytyy yhä uusia somia taimia, jotka alkavat kukkia jo parin vuoden kuluttua.

Posliinihyasintin sipuleita voi istuttaa roudan tuloon saakka kaikkialle puutarhaan, pensaiden ja puiden alle, perennojen lomaan ja jopa nurmikolle, kunhan sipulikukkien lehtien annetaan lakastua rauhassa ennen kuin nurmea ryhdytään leikkaamaan. Vanhoja kasvustoja on helppo jakaa heinä-elokuussa.

Posliinihyasintin saivat kaikki Oma Piha-lehden uudet kestotilaajat, kun he maksoivat tilaushinnan lisäksi postituskulut. Poikkeuksellista on, että myös vanhat kestotilaajat saivat vastaavan asiakaslahjan postikulujen hinnalla.

– Haluamme tarjota uskollisille kestotilaajille jatkossakin yhtä hyvät edut. Koskaan Oma Piha -lehden kestotilaaja ei ole huonommassa asemassa kuin uusi, lupaa päätoimittaja Jouko Tikkanen.

Jos et jostakin syystä ole saanut asiakaslahjaa perjantaihin 5.10. mennässä, vaikka olet tilannut sen, ota välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme. Puh. 09-239 6168 tai sähköpostiosoitteella asiakaspalvelu(at)omapiha.info

Jaa artikkeli