Vielä ehtii juomaan päiväkahvit pihalla; toppatakit päällä, hanskat kädessä ja pipo päässä. Aurinkoisena päivänä on hyvä nauttia valosta ja ruskan väreistä, jotta niitä saadaan kerättyä varastoon talven varalle.

Kesä ei ole ainoa sopiva aika pihalla istuskeluun. Ravintoloiden terasseilta voi varastaa idean: kiedotaan huopa ympärille ja nautitaan tunnelmallisesta hetkestä viltin lämpimässä. Ihan vielä ei antauduta talven armoille, jolloin linnoittaudutaan kodin lämpöön ja vietetään lähes kaikki aika sisällä.

Syksy tarjoaa lisäksi yllin kyllin koristeita puutarhan kahvipöytään: punaisia ja keltaisia lehtiä voi laittaa korkeaan lasimaljaan, josta ne eivät lennä tuulen mukana pois. Ruusun- ja pihlajanmarjoja voi ripotella pitkin pöytää.

Syksyn puutarhapuuhat lämmittävät. Lehtien haravoinnissa tulee jopa kuuma, ja lehtikasassa pomppivien lasten posket punoittavat. Reippaan työn lämmittämänä ei tule heti kylmä, vaikka hetkeksi istahtaakin juomaan kupin lämmintä mehua ulkona.

Ei meidän tarvitse teeskennellä englantilaisen elokuvapiknikin eleganssia olkihattuineen – ollaan vaan rehellisesti pipot päässä ja kaulaliinat tiukasti kiedottuina, mutta nautitaan silti pihasta yhtä kaikki!

Jaa artikkeli