Voi kauhistus! Juuri kesken ilakoinnin kasvimaan onnistumisesta löytyvät kukkakaalit lähes lehdettöminä. Yhdestä kasvista on vain lehtirangat jäljellä. Voi voi, siemenpussissa oli niin vähän siemeniä, että kukkakaalin tamia on vain kahdeksan kappaletta.

Tuhotyön tekijät ovat kaaliperhosen toukkia. Perhoset ovat kyllä kivoja, mutta eivät silloin kun ne syövät koko sadon! Koska en halua ruiskuttaa kemikaaleja kasvimaalleni, kerään toukat käsin lasipurkkiin ja pistän kannen kiinni. Mitä sitten, siinäpä pulma. Ei niitä voi purkkiinkaan jättää. Sitä paitsi tarvitsen kaikki lasipurkit säilöntään!

Nopein ja kivuttomin murhaus lienee nopea keittäminen, arvelen ja pistän vedenkeittimen päälle. Kiehuva vesi lasipurkkiin ja toukista tulee vihreää keittoa, hyi yök. Toukkakeite sopinee kompostiin, arvelen ja viskaan liemen kompostikehikon uumeniin.

Ehkä purkin voi vielä käyttää säilöntään kiehuvalla vedellä pesun jälkeen. Toukkia täytyy silti vahtia ja kerätä päivittäin, että kaaleista riittäisi ruokapöytäänkin.

Jaa artikkeli